Φουλ του BBQ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

8 φέτες πανσέτας

8 φτερούγες κοτόπουλου

8 κεµπάπ (έτοιµα από τον κρεοπώλη)

8 χοιρινά καλαµάκια (έτοιµα από τον κρεοπώλη)

8 πίτες για σουβλάκια

ρίγανη

αλάτι

πάπρικα γλυκιά

1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

2-3 ντοµάτες, σε ροδέλες

1 κρεµµύδι, σε ροδέλες

Για τη µαρινάδα µπάρµπεκιου (για την πανσέτα και το κοτόπουλο)

1 φλ. κέτσαπ

½ κ.γ. ταµπάσκο

1 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. µέλι

Για το τζατζίκι

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ σκελίδα σκόρδο

½ αγγούρι, τριµµένο και στυµµένο

2-3 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκοµµένο

½ φλ. ελληνικού καφέ έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι

αλάτι

Για το ντιπ µαγιονέζας – µουστάρδας

1 φλ. µαγιονέζα

1 κ.γ. µουστάρδα Dijon

EKTEΛΕΣΗ

Από την προηγουµένη, φτιάχνουµε τη µαρινάδα µπάρµπεκιου, ανακατεύοντας σε ένα µεγάλο µπολ την κέτσαπ, το ταµπάσκο, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το µέλι. Βυθίζουµε τις πανσέτες και το κοτόπουλο, σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Την εποµένη, ετοιµάζουµε το τζατζίκι και το ντιπ µαγιονέζας – µουστάρδας, ανακατεύοντας καλά σε δύο ξεχωριστά µπολ τα υλικά για το καθένα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, µε ελάχιστο ελαιόλαδο, τηγανίζουµε τις πίτες και τις κόβουµε σε 4 κοµµάτια.
Βγάζουµε τις πανσέτες και τις φτερούγες του κοτόπουλου από τη µαρινάδα, στραγγίζουµε και ψήνουµε µαζί µε τα υπόλοιπα κρεατικά στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου για µερικά λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρώµα, ανάλογα µε τις προτιµήσεις µας.

Σερβίρουµε σε ένα µεγάλο ξύλινο πλατό. Πασπαλίζουµε µε ρίγανη, αλάτι, µαϊντανό και γλυκιά πάπρικα, την ντοµάτα και το κρεµµύδι και συνοδεύουµε τα κρεατικά, µαζί µε τις πίτες, το τζατζίκι και το ντιπ µαγιονέζας – µουστάρδας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.