Ο παθολόγος του Κοινοβουλίου
Μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα σε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έναν ανεξάρτητο (καλύτερα να μην αποκαλύψω τα ονόματά τους για να μην τους εκθέσω- εκτός εάν θελήσουν να το διαψεύσουν) η θερινή άδεια τριών εβδομάδων που έλαβε, όπως δικαιούται ο παθολόγος του Κοινοβουλίου. Ο γιατρός άφησε αντικαταστάτη, όπως ο κανονισμός ορίζει, έναν άλλον γιατρό, όχι όμως παθολόγο (αφού δεν υπάρχει άλλος), αλλά έναν…καρδιολόγο. Τυπικώς ο γιατρός ήταν εντάξει. Ελα όμως που αυτό δεν άρεσε στους βουλευτές που ζητούσαν παθολόγο. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ηθελαν οι βουλευτές ένα χαρτί από τον παθολόγο, επειδή έληγε η άδεια…οπλοφορίας τους. Ο καρδιολόγογος δεν είχε τέτοιο εκ του νόμου δικαίωμα. Και η πιστοποίηση του παθολόγου ήταν απαραίτητη. Φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν, πλην όμως δεν εισακούστηκαν και έτσι αναγκάστηκαν να βρουν άλλον παθολόγο, εξωτερικό να τους δώσει το πιστοποιητικό, πληρώνοντας όμως! Ετσι αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν ακόμα βουλευτές που οπλοφορούν! Κι ας τους διαθέτει η πολιτεία, φρουρά και αστυνομικά αυτοκίνητα.
Πωλούνται οι ιδεολογίες;
Χρειάστηκε μια φράση του ανεξάρτητου βουλευτή και εκ των επικεφαλής του κόμματος «Δημοκρατική Ευθύνη» Χάρη Θεοχάρη για να δημιουργηθεί ένταση στο Κοινοβούλιο, την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Ο κ. Θεοχάρης γυρνώντας προς το μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους είπε: «Εσείς δεν είστε καν Αριστεροί. Κατά λάθος λέγεστε Αριστεροί, έχετε πουλήσει τα πάντα, ακόμα και την ιδεολογία σας».Σαν ελατήριο πετάχτηκε από τη θέση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (που το 1987 είχε εκλεγεί στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ) και με έντονο ύφος του είπε: «Τι είναι αυτά που λες; Πού τα βρήκες και τα λες;», αλλά ο κ. Θεοχάρης έκανε πως δεν τον άκουσε και επέμεινε ότι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ πούλησαν την ιδεολογία τους.
Η προσωρινή Πρόεδρος της Πειραιώς
Η νομικός από το Ηράκλειο της Κρήτης, Χαρίκλεια Απαλαγάκη, πριν από την εκλογή της στη θέση της προσωρινής προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς (έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΣ), διετέλεσε εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς το 2001. Παρείχε τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK μεταξύ 2002 και 2003, και υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2013, οπότε έγινε εκτελεστικό μέλος (εντεταλμένη νομική σύμβουλος με αρμοδιότητα τη διοικητική και νομική εποπτεία των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου). Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ανόβερου της Γερμανίας και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Από το 2005 είναι καθηγήτρια στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου, του ΑΠΘ, μέλος της Νομικής Επιτροπής αυτού, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, γνωρίζει γερμανικά και αγγλικά και μετέχει σε επιστημονικές ενώσεις και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές εσωτερικού και εξωτερικού.
Ρήξη στις σχέσεις Ζωής- Ραχήλ
Ναι συνέβη κι αυτό. Δεν πρόλαβε καλά- καλά να συσταθεί το κόμμα και σημειώθηκε η πρώτη ρήξη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου , της «Πλεύσης Ελευθερίας» αρχίζει να απομακρύνεται από την πιο στενή έως τώρα συνεργάτιδά της, την Ραχήλ Μακρή. Τα «έσπασαν» είπαν μερικοί, «μπήκαν καινά δαιμόνια ανάμεσά τους», είπαν άλλοι. Η ίδια Ραχήλ δεν λέει ακόμα τίποτα αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι κάτι συνέβη. Μου λένε ότι διαμαρτυρήθηκε στην κυρία Κωνσταντοπούλου πως είχε δεχθεί λεκτικές επιθέσεις στο διαδίκτυο από άλλες συνεργάτιδες της Ζωής (και ότι η Πρόεδρος δεν αντέδρασε) ότι δέχθηκε πιέσεις να την απομακρύνει από το κόμμα γιατί βλάπτει την εικόνα της «Πλεύσης Ελευθερίας». Γεγονός είναι ότι στην τελευταία εκδήλωση του κόμματος η Ραχήλ δεν παρέστη (ούτε καν προσεκλήθη) και προτίμησε να μείνει στο σπίτι της.
HeliosPlus