Στο Olive Garden του 11ου ορόφου του ξενοδοχείου Τιτάνια έχουμε βρεθεί αρκετές φορές και έχουμε θαυμάσει – ναι, εκτός από την υπέροχη θέα – τις εξαιρετικές γεύσεις του executive chef Χρήστου Τζιλήρα αλλά και τα ελληνικής προέλευσης πιάτα του που είναι ικανά να ανεβάσουν την Αθήνα κατηγορία στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών. Αυτό το καλοκαίρι όμως ξαναπήγαμε, με αφορμή το αφιέρωμα «Γεύσεις Ελλάδας» που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στις γευστικές μας ρίζες με όχημα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα. Με απλά λόγια, στο μενού του εστιατορίου πρωταγωνιστούν τοπικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευμένης Γεωγραφικής Ενδειξης.
Δοκιμάσαμε χταπόδι ξιδάτο, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και μαρινάτο γαύρο με βιολογική φάβα από λαθούρι και ταραμοσαλάτα με γλυκάνισο και αρμυρίκι, φασολάκια και μικρές πατάτες με ψητό σολομό, πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μοσχολέμονου και λαβράκι σχάρας με σαλάτα με βιολογικό πλιγούρι Ζέας, αρωματικά και σάλτσα λαδολέμονο. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα έρθουμε ξανά για να γευτούμε το κατσικάκι γάλακτος Σερρών που μαγειρεύεται με μαραθοτύρι Άνδρου, την αιγαιοπελαγίτικη μακαρονάδα με γαρίδες και ντοματίνια Μεσσηνίας, αλλά και τον ψητό σολομό με σάλτσα μπουρδέτο. Οι τιμές του φαγητού ξεκινούν από τα 18 ευρώ και του ποτού από τα 8 ευρώ, ενώ θα παρκάρετε δωρεάν αν επιλέξετε να δειπνήσετε εδώ!
Olive Garden στο ξενοδοχείο Τιτάνια: Πανεπιστημίου 52, 210 3326200, 210 3326260 καιwww.titania.gr