BNI Greece: Ενα «κλαμπ» για δικτύωση και μπίζνες σε 60 χώρες

Νέες επαφές, πελάτες και αύξηση πωλήσεων υπόσχεται και φιλοδοξεί να φέρει στους ελεύθερους επαγγελματίες, ένας νέος τρόπος δικτύωσης και διαφήμισης για την Ελλάδα, που αφορά, μεταξύ άλλων, το word of mouth marketing ή αλλιώς μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα.

Νέες επαφές, πελάτες και αύξηση πωλήσεων υπόσχεται και φιλοδοξεί να φέρει στους ελεύθερους επαγγελματίες, ένας νέος τρόπος δικτύωσης και διαφήμισης για την Ελλάδα, που αφορά, μεταξύ άλλων, το word of mouth marketing ή αλλιώς μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα.
Το σύστημα δικτύωσης ΒΝΙ, το οποίο ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο και στην Ελλάδα, έχει αναπτυχθεί σε 60 χώρες, σε τέσσερις ηπείρους και φέρνει σε επαφή τους ελεύθερους επαγγελματίες-μέλη του, με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους όπως σε ένα κλειστό κλαμπ, να προβληθούν, να κάνουν εποικοδομητικές επαφές και να κλείσουν νέες επαγγελματικές συμφωνίες.
Την «ταυτότητα» της BNI και πώς μπορεί να ωφελήσει τους έλληνες επιχειρηματίες παρουσιάζει η κυρία Ελλη Γλύτσου, διευθύντρια της BNI Greece. Μιλώντας προς «Το Βήμα» σημειώνει ότι η ιδέα ΒΝΙ ξεκίνησε πριν από 31 χρόνια, από τότε κάθε χρόνος της είναι ανοδικός, και μάλιστα τα τελευταία 10 χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξής της σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι σημαντικός. Τα μέλη της BNI, αφού γνωρίστηκαν μέσω του δικτύου, έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους τιμολογημένες δουλειές ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων.


Τι ακριβώς είναι η BNI;
«Η ΒΝΙ είναι ένα σύστημα ανταλλαγής συστάσεων το οποίο βασίζεται στην εμπιστοσύνη που δημιουργείται μεταξύ σοβαρών ανθρώπων του επιχειρείν. Είναι ένα σύστημα το οποίο εάν το ακολουθήσει κάποιος μπορεί να δει σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη αύξηση του τζίρου του. Βασίζεται στη θετική συνεισφορά ανθρώπων οι οποίοι συμμετέχουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο: να βοηθήσουν και να βοηθηθούν. Βασίζεται στο δούναι και στο λαβείν».


Ποια είναι τα οφέλη της BNI για τα μέλη;
«Ο,τι δουλειά κι αν έχει κάνει κάποιος, ό,τι σπουδές κι αν έχει ολοκληρώσει, σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν διδάσκεται το networking. Στην ΒΝΙ το networking έχει μπει σε συγκεκριμένο πλαίσιο και έχει γίνει μέθοδος, ώστε ακολουθώντας την ο επιχειρηματίας να βελτιώνει τον εαυτό του και τη δουλειά του. Αλλά θα τα απαριθμήσω και ξεχωριστά:
Πρώτο όφελος είναι οι συστάσεις. Ολα τα επαγγέλματα και όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις βασίζουν την ανάπτυξή τους στη δημιουργία και διάδοση της καλής τους φήμης. Αλλο όφελος πολύ σημαντικό είναι η συνεργασία, όλοι οι άνθρωποι έρχονται εκεί για να κάνουν αυτό ακριβώς που αφορά και εσένα, συγκεκριμένα και αποτελεσματικά.
Μεγάλο όφελος είναι η διαρκής ενημέρωση και επιμόρφωση, ειδικά σύντομα και περιεκτικά workshops σε θέματα σχετικά με το networking, το πώς στοχεύεις στο σωστό πελατειακό κοινό, το πώς ζητάς τη σύσταση και τι κάνεις για να την αξιοποιήσεις και να μετατραπεί σε κλεισμένη δουλειά.
Τελευταίο θα αναφέρω το δίκτυο της ΒΝΙ σε 68 χώρες του κόσμου, όπου το μέλος μπορεί να επισκεφθεί οποιαδήποτε ομάδα ΒΝΙ σε όλον τον κόσμο και να αναπτύξει επαφές και να κλείσει δουλειές για την επιχείρησή του».


Ποιοι είναι οι στόχοι για την ανάπτυξη της εταιρείας;
«Η δημιουργία ομάδων στην ΒΝΙ είναι μια υπόθεση που αφορά τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Δηλαδή, είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρηματίες που θέλουν να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν φτιάχνοντας τη δική τους ομάδα εργασίας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο στην Αθήνα δύο ομάδες και κάποιες βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας. Σύντομα θα αναπτυχθούν ομάδες και σε άλλες πόλεις της χώρας μας με σκοπό να δημιουργηθεί πανελλαδικά ένα πολύ σημαντικό δίκτυο με τοπική, πανελλαδική και διεθνή δραστηριότητα».


Πώς η κρίση επηρεάζει την BNI Ελλάδας και πώς τα μέλη της;
«Η κρίση επηρεάζει τους ανθρώπους, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, άλλοι ακινητοποιούνται και άλλοι γίνονται πολυμήχανοι προκειμένου να αντεπεξέλθουν. Αυτούς τους ανθρώπους αναζητούμε, αυτούς που πάντα σχεδιάζουν την ανάπτυξή τους.
Η ΒΝΙ είναι ένα μέσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας το οποίο λειτουργεί πολύ επιτυχημένα και σε αγορές που έχουν περάσει ή διανύουν ακόμη περίοδο κρίσης όπως η Ελλάδα. Λέξη-κλειδί στον τρόπο που λειτουργεί η ΒΝΙ είναι η εμπιστοσύνη, έννοια πολύ σημαντική σε περιόδους κρίσης οικονομικής και κρίσης αξιών σαν και αυτή που διανύουμε. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο υγιές επιχειρείν και στην ανάπτυξη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.