«Εμείς δε χαιρόμαστε, όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όταν διέλυε την υγεία. Δεν χαιρόμαστε, όπως ο κ. Βενιζέλος, όταν κατακρεουργούσε τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI. Δεν χαιρόμαστε, όπως ο κ. Μητσοτάκης, όταν έκανε απολύσεις» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε ομιλία του στο συνέδριο με τίτλο «Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα», που οργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος.
«Εμείς» πρόσθεσε «θα χαρούμε μαζί με τον ελληνικό λαό στο τέλος του 2018, όπου θα έχει βγει η χώρα από τη κρίση, όταν θα έχει αναδιαταχθεί το χρέος, όταν θα μπορούμε να ασκήσουμε τις πολιτικές που θέλουμε. Ως τότε αγώνας, αγώνας, αγώνας, μπας και το θυμηθούν και κάποιοι που το έχουν ξεχάσει».
Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε πως και γιατί η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος, δέκα χρόνια τώρα, ζουν σε αποκλεισμό και οι πολίτες της ταλανίζονται έως σήμερα από τα έργα που φέρουν την υπογραφή Σουφλιά και των προηγούμενων συγκυβερνήσεων.
«Ο κ. Σουφλιάς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προέβλεπαν την ολοκλήρωσή τους σε έξι μήνες έως ένα χρόνο. Δέκα χρόνια δεν είχαν μεταφερθεί τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Δέκα χρόνια δεν είχαν επιλυθεί, στο ίδιο υπουργείο που είχε και τις δύο αρμοδιότητες, τα σημεία τομής του αυτοκινητόδρομου με τον σιδηρόδρομο. Δέκα χρόνια συσσωρευμένες αξιώσεις των παραχωρησιούχων, έργα κολλημένα και εκατοντάδες εκατομμύρια υποσημειώσεις από τις συμβάσεις που, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους, δέσμευσαν τον ελληνικό λαό. Δέκα χρόνια ο απολογισμός τους ήταν: μειώνουν το μήκος του δρόμου και αυξάνουν τις αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους. Δέκα χρόνια η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα ήταν αποκλεισμένες και κάποιοι πλούτιζαν» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε ένα παράλληλο σύστημα «ενδιάμεσων», που πλούτισε από τα προαναφερθέντα έργα των ασαφών προϋπολογισμών και των θολών χρονοδιαγραμμάτων. Τόνισε, δε, ότι συγκεκριμένοι δημόσιοι λειτουργοί που δρούσαν στο παράλληλο αυτό σύστημα, είχαν την αμέριστη συμπαράσταση συστημικών ΜΜΕ.
Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς και στο σχέδιο νόμου για τα δημόσια έργα που κατατίθεται την άλλη εβδομάδα προς διαβούλευση. Εξήγησε ότι αλλάζει το στρατηγικό μοντέλο των υποδομών στη χώρα, καθώς η κυβέρνηση βάζει τέλος στη λογική του υπερπλουτισμού της αγοράς και της πολιτικής λογικής του «Μαυρογιαλούρου».
«Οι υποδομές πρέπει να εξυπηρετούν την ανάπτυξη των παραγωγικών δομών. Όχι έργα για τα έργα, αλλά έργα που θα δίνουν υπεραξία στην παραγωγική μηχανή της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.