Καθοριστική τροπή στην υπόθεση Βγενόπουλου

Καθοριστική είναι η τροπή που λαμβάνει η υπόθεση του επιχειρηματία κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή της δικογραφίας ως προς τη Λαϊκή Τράπεζα στις κυπριακές αρχές.

Καθοριστική είναι η τροπή που λαμβάνει η υπόθεση του επιχειρηματία κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή της δικογραφίας ως προς τη Λαϊκή Τράπεζα στις κυπριακές αρχές. Οι ανώτατοι δικαστικοί επικυρώνουν κατ΄ αυτό τον τρόπο παλαιότερη κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που είχε προσβληθεί από την πλευρά Βγενόπουλου, και δίνουν το πράσινο φως έτσι ώστε να ταξιδέψει ως τη Μεγαλόνησο η δικογραφία που χειρίζεται η 10η ειδική ανακρίτρια κυρία Μαρίνα Ευαγγέλου.

Ο κ. Βγενόπουλος θα καταθέσει, θα δώσει σημείωμα εξηγήσεων για την ακρίβεια, άγνωστο πότε, ενώπιον της κυρίας Ευαγγέλου ως ύποπτος πλέον –και όχι ως κατηγορούμενος – τέλεσης αδικημάτων, και τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Κύπρο, με ανοικτή την πιθανότητα να έλθει πρώτη φορά αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Τις συνέπειες της έκδοσης τους στην Κύπρο αποφεύγουν εξάλλου μέχρι στιγμής, οι δυο στενοί συνεργάτες του κ. Ευθύμης Μπουλούτας και κ. Μάρκος Φόρος. Την έκδοση των πρώην στελεχών της Λαϊκής έχει αποφασίσει ο Άρειος Πάγος, από τον Απρίλιο του 2016, πλην όμως αμφότεροι διαφεύγουν. Οι ίδιοι φέρονται να έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν στη δίκη τους.
Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, στο πλαίσιο –μυστικής –προκαταρκτικής έρευνας που θα διενεργηθεί μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου. Ο κ. Καραγιάννης «επιστρατεύθηκε», παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, καθώς έχει οριστεί από τον Μάρτιο του 2016 με πράξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ως αναπληρωτής –μαζί με την κυρία Άννα Ζαϊρη – της αντεισαγγελέως κυρίας Ευσταθίας Σπυροπούλου, για τη διερεύνηση των αδικημάτων του άρθρου 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, των σχετικών δηλαδή με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Η κυρία Σπυροπούλου είχε υποβάλει δήλωση αποχής από την ενασχόλησή της με την υπόθεση, καθώς ο γιος της εργάζεται από τα τέλη Οκτωβρίου του 2015 σε ναυτιλιακή εταιρεία του Ομίλου Χανδρή, υπό τη διεύθυνση του κ. Μάρκου Φόρου, συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου. Η ίδια σε έγγραφο της έχει εξηγήσει ότι από ιδιαίτερη ευθιξία και για λόγους ευπρεπείας προέβη στη δήλωση αποχής στις 24 Μαϊου, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί τόσο η ευθυκρισία της, όσο και το απροκατάληπτο της κρίσης της.
Η αντεισαγγελέας απαντώντας σε υπαινιγμούς που έχουν διατυπωθεί για την πρόσληψη του γιου της, και τη σχέση που αυτή μπορεί να έχει με την ενασχόλησή της με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου (σε πτυχή της υπόθεσης, υπήρχε εμπλοκή της MIG, Βγενόπουλου) κατά το 2008, τονίζει ότι η πρόσληψη έγινε οκτώ ολόκληρα χρόνια αργότερα με βάση τα επαγγελματικά του προσόντα και μόνον, ενώ αναφέρει ότι «και τα τέκνα των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών κάπου πρέπει να εργάζονται».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.