Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 11.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, εκ των οποίων οι περισσότεροι πρόσκεινταν στο ΠΑΜΕ.
Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης «η συζήτηση για το χρέος είναι ένα success story που μεταθέτει το βάρος από εμάς στα εγγόνια μας γι’αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική ακόμα και αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και καλούμε επίσης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο να σκεφτούν την υστεροφημία τους».
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέβηκε στο περιστύλιο της Βουλής και άπλωσε πανό.
Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: «Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ένας μεγάλος ψεύτης και πολιτικός εγκληματίας σε βάρος του τόπου και του λαού.Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα δεν είναι απλώς σκληρά μέτρα αλλά η χαριστική βολή για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Αυτοί που θα ψηφίσουν σήμερα στη βουλή τα μέτρα δεν θα έχουν που να κρυφτούν από αύριο από την οργή την αγανάκτηση και το μίσος του ελληνικού λαού. Τα μέτρα αυτά δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη».
Στο χώρο έξω από τη βουλή βρίσκονται εκτός από την ΑΔΕΔΥ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και το ΠΑΜΕ που έφτασε με πορεία από την πλατεία Ομονοίας.
Η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στο Σύνταγμα με αίτημα «να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή».
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, θεωρώντας ότι «η μόνη απάντηση για τον ελληνικό λαό είναι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ο συνεχής αγώνας».
Σε μαζική συμμετοχή κάλεσε και το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του «επείγοντος», ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Στο μεταξύ, μπλακ άουτ επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Κυριακή, λόγω απεργίας των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα είναι χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.