Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking

Η πορεία των διαπραγματεύσεων και οι θέσεις Κυβέρνησης – δανειστών θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group για το ελληνικό πρόγραμμα.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων και οι θέσεις Κυβέρνησης – δανειστών βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές, στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής συμμετείχε το κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ(ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), όπου έγινε ενημέρωση τόσο από τους ίδιους, όσο και από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη για την μέχρι τώρα πρόοδο των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές υπάρχει σύγκλιση με τους ευρωπαίους δανειστές για τη λήψη μέτρων 5,4 δισ. ευρώ.

«Ευρεία συναίνεση» στο ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ζητημάτων μπορεί να διευθετηθεί «εύκολα» αν υπάρχει «πολιτική βούληση» και πως υπάρχουν πολύ λίγα σημεία που έχουν ακόμα τεχνικές δυσκολίες υπήρξε στο έκτακτο EuroWorking Group, που εξέτασε την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Ιδανικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος καλά πληροφορημένος παράγοντας των Βρυξελλών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό εξαρτάται από την «πολιτική βούληση».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.