Εντοπίστηκαν 30 ύποπτοι ως μέλη του ISIS στην Κύπρο και απελάθηκαν

Οι κυπριακές αρχές ασφαλείας εντόπισαν περισσότερους από 30 τζιχαντιστές ενταγμένους στο ισλαμικό κράτος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Οι κυπριακές αρχές ασφαλείας εντόπισαν τους τεέυταίους μήνες περισσότερους από 30 ύποπτους ωε τζιχαντιστές ενταγμένους στο Ισλαμικό Κράτος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Τα άτομα αυτά ανακόπηκαν και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσή τους.

Στην Κύπρο τα μέτρα ασφαλείας ειναι δρακόντεια αφού θεωρείται δεδομένο ότι η Κύπρος θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί ως διαμετακομιστικός σταθμός τζιχαντιστών που φθάνουν στη Μεγαλόνησο κυρίως μέσω των Κατεχομένων.

Οι Κυπριακές Υπηρεσίες Πληροφοριών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ανάλογες υπηρεσίες πρεσβειών για ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση ύποπτων προσώπων. Δίνεται έμφαση στις διελεύσεις αλλοδαπών από τα Κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές αφού στα κατεχόμενα φαίνεται ότι έχουν βρει καταφύγιο πολλά ύποπτα πρόσωπα που φέρονται ενταγμένα στο ισλαμικό κράτος.

Στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου συνδράμουν για σκοπούς ασφαλείας και 120 στρατιώτες της εθνικής φρουράς που έχουν αποσπασθεί στην κυπριακή αστυνομία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.