Το Προσφυγικό στο λαβύρινθο των εμπαιγμών

Τελικά αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση παραπλανά κατά τρόπον ασυγχώρητο την ελληνική Κοινή Γνώμη

Τελικά αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση παραπλανά κατά τρόπον ασυγχώρητο την ελληνική Κοινή Γνώμη, χρεώνοντας το κλείσιμο των συνόρων της Βαλκανικής, σε αποκλειστικά «μονομερείς ενέργειες» συγκεκριμένων όμορων κρατών της Βαλκανικής, (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία κ.α.) και καθ’ υπόδειξιν κέντρων καθοδήγησης της ΕΕ.

Όμως, ψεύδος ασύστολο οι «μονομερείς ενέργειες», όταν από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, (Consilium), τον Ντόναλντ Τούσκ επιβεβαιώνεται η συναπόφαση των 28 χωρών-μελών της ΕΕ άρα και της ελληνικής κυβέρνησης, για από κοινού ύψωση του αντιπροσφυγικού-αντιμεταναστευτικού φράκτη, κατά μήκος των βορείων συνόρων μας!

Και ήδη, το κοινό αυτό μυστικό (της 06.03.2016) έχει γίνει βούκινο από τα διεθνή ΜΜΕ και το Διαδίκτυο. Ή άλλως πως, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»! Για την κυβερνητική αυτή κρυψίνοια, αργά ή γρήγορα αναμένεται να κληθούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι… Εκτός εάν η υπόθεση αυτή θα έχει την τύχη (ενταφιασμό) του Φακέλου της μαρτυρικής αδελφής Κύπρου…

Αλλά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά, που η κυβέρνηση, ανάγοντας σε θρησκεία τη διγλωσσία, προσπαθεί να δώσει ένα ακόμη φιλί ζωής στην κλυδωνιζόμενη «ριζοσπαστική» ηγεμονία της.

Άλλοτε δίνοντας διαπιστευτήρια «αριστερής» μνημονιακής υποταγής, με ταυτόχρονη εξαπάτηση, στην πράξη, όλων των παραγωγικών τάξεων της Ελλάδας, που στενάζουν από τα φορομπηχτικά μέτρα και τη ληστρική επιδρομή, εναντίον των συντάξεων και των ασφαλιστικών φορέων. Και άλλοτε, καταγγέλλοντας τις Βρυξέλλες, για ενθάρρυνση «μονομερών ενεργειών», για το κλείσιμο των συνόρων, προς αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος.

Είναι προφανές, ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη διγλωσσία αυτή κυρίως για παραπλάνηση και εξαπάτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης, αδιαφορώντας για τη χειρίστη εντύπωση, που προκαλεί η συμπεριφορά του αυτή, σε όλα τα διεθνή fora.

Ο κ. Τσίπρας ποντάρει ενδεχομένως στην αδιαφορία της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, για τις κομματικές αντιπαλότητες της Ελλάδας. Και για τον λόγο αυτό, υποτιμά και προκαλεί επιδεικτικά και εμπαικτικά την ελληνική κοινή γνώμη, ελπίζοντας, αλλά ματαίως, ότι θα τύχει μιας …. τρίτης περιόδου χάριτος, μετά από δύο τυχοδιωκτικές, σύντομες κυβερνητικές θητείες και ένα απατηλό και εξευτελιστικό δημοψήφισμα…

Αναγκαίες όμως κρίνονται κάποιες διευκρινίσεις, για να τελειώνει, μια για πάντα, το θέατρο της απάτης. Και συγκεκριμένα ότι:

1. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στο θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας των Κέντρων Καταγραφής των προσφύγων. Και προτίμησε, σε ανύποπτο χρόνο, με τις ευλογίες της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου την … εξαέρωση, δηλαδή την προώθηση, μέσω της ΠΓΔΜ, ενός και πλέον εκατομμυρίου προσφύγων, προς τη Γερμανία και άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

2. Η γεμάτη από τσαπατσουλιές και προχειρότητες «καταγραφή» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από τις «αρμόδιες» αρχές μας, έδωσαν το δικαίωμα ακόμη και στα αναξιόπιστα Σκόπια να μας κατηγορούν, ότι ακρίτως διευκολύναμε την προώθηση, προς βορράν, ενδεχομένου κύματος τζιχαντιστών.

3. Μετά από τα ρεζιλίκια αυτά, περιττεύουν οι κυβερνητικοί αριστεροφανείς λεονταρισμοί, για ξενοφοβίες και απανθρωπιά των μη συμφωνούντων με την κυβερνητική ασυναρτησία.

4. Εάν με τη συνέχιση αυτής της τυχοδιωκτικής διγλωσσίας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΠΑΝΑΛΕΞΗδες ελπίζουν, ότι θα εξαντλήσουν… τετραετία, όχι μόνον πλανώνται, αλλά και εγκυμονούν ένα διπλό κίνδυνο: Του εκτοπισμού μας από την Ευρωζώνη (σε πρώτη φάση) αλλά και τη Συνθήκη του Σένγκεν. Οπότε τα συμπεράσματα ανήκουν στον αναγνώστη…

Δεν πρέπει επίσης ν’ απορούν μερικοί, για τη συνδρομή των Ιταλών καραμπινιέρων, στο κλείσιμο των αλβανικών συνόρων και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς να παραλληλίζουν ανοήτως το γεγονός αυτό, με τη συμμαχία της Μουσολινικής Ιταλίας με την Αλβανία!

Δεν χρειάζεται περίσσευμα φαιάς ουσίας, για ν’ αντιληφθεί κανείς, ότι αυτή η ιταλική συνδρομή έγινε για ένα και μόνον λόγο: Για να μη μετατραπεί η γείτων χώρα, σε μια δεύτερη Ερντογανική Τουρκία, με την ακμάζουσα συναλλαγματοφόρα τάξη των διακινητών (διάβαζε δουλεμπόρων) προσφύγων, προς τον Ευρωπαϊκό βορρά. Φύλαγε λοιπόν τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά…

Υ.Γ.1. Το έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ξεκαθάρισμα από πλευράς του Ντόναλντ Τούσκ, ότι το κλείσιμο των συνόρων έγινε με συναπόφαση των 28, δεν εξαγνίζει πλήρως τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών για τη συμπεριφορά τους έναντι της Ελλάδας, στο προσφυγικό. Διότι όσο θα παρατείνεται η τακτική του Ποντίου Πιλάτου στον επιμερισμό της απορρόφησης του προσφυγικού ρεύματος και στην μετατροπή της πατρίδας μας σε μόνιμο καταφύγιο φυγάδων, άλλο τόσο νομιμοποιούμαστε ν’ αποκαλούμε τους διαφωνούντες κοινωνικούς εταίρους μας ευθυνόφοβους, ατομικιστές και εχθρικά διακείμενους προς τα υπέρτατα ιδανικά της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης.

Υ.Γ.2. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλείται πάραυτα ν’ απαντήσει στον Αθηναϊκό αλλά και τον Ελληνικό εν γένει λαό: 1) Γιατί δεν συνελήφθη ούτε ένας από τους «αντιεξουσιαστές» που με τον τουπέ του παντοδύναμου παρήλασαν στην Αθήνα με πιστόλια και περίστροφα, σηκωμένα με τη δεξιά παλάμη; Ο σύμβουλος του κυρίου Τόσκα, ο Παύλος Λάμπρου, τί έχει να μας απαντήσει επ’ αυτού; 2) Τί σόϊ αστυνομία είναι αυτή, που δεν έχει συλλάβει ούτε έναν «ακτιβιστή» από αυτούς που προώθησαν μέσω «περασμάτων», στα Σκόπια, εκατοντάδες «πρόσφυγες» και πρόσφυγες; Μήπως αυτοί οι κύριοι είχαν ετοιμάσει κοινή προβοκάτσια με τους πέραν της Ειδομένης Ευρωληγούρηδες; Θυμάστε τι είπε πρόσφατα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Η Ελλάδα εισπράττει αρκετά χρήματα για τους πρόσφυγες. Εμείς τίποτε!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.