Η γάτα Ιμαλαΐων έχει γίνει το πιο δημοφιλές θέμα της εφετινής Αποκριάς. Από παντού μου έρχεται η είδηση ότι πολλές κυρίες των Αθηνών ζητούν να ντυθούν… γατούλες. Μάλιστα νεαρή τηλεπαρουσιάστρια δήλωσε σε φίλο της ότι σκοπεύει να ντυθεί γάτα Ιμαλαΐων. Ταιριάζει και στα μάτια της.
nnn
Την ημέρα πάντως της γάτας των Ιμαλαΐων (δηλαδή την περασμένη Κυριακή) συνεργάτης μου εντόπισε τρεις τύπους στη λεωφόρο Λαυρίου, και συγκεκριμένα στο Θορικό, ντυμένους σαν να ήταν οι Κώστας Βαξεβάνης, Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Παππάς. Εκαναν πολύωρη βόλτα και οι τρεις στην περιοχή. Πιστεύω ότι οι παραπάνω δεν ήταν οι ίδιοι αλλά… μασκαράδες.
nnn
Ζήτησα από αξιοσέβαστο πρόσωπο της Οικονομίας να μου αξιολογήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με βάση τα προσόντα και το εάν μπορεί να φέρει την ανάκαμψη της οικονομίας. Αν μπορεί να κινητοποιήσει και να έρθουν επενδυτικά κεφάλαια στην Ελλάδα. Ηταν κατηγορηματικός στην απάντησή του: «Με Σπίρτζη και Σταθάκη δουλειά δεν γίνεται. Ο μεν πρώτος διαλύει ακόμη και συμφωνημένες επενδύσεις, ο δε δεύτερος δεν απαντά ούτε στο τριψήφιο τηλέφωνο. Ο Τσακαλώτος δεν συνομιλεί με τον Παππά που παρακολουθεί από το Μέγαρο Μαξίμου τις επενδύσεις και ελάχιστα συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό. Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, που κάτι προσπαθεί να κάνει, είναι σε έξαλλη κατάσταση με τους υπουργούς, και ιδιαίτερα με τον Δρίτσα. Ο κ. Δρίτσας κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να διαλύσει το deal με τους Κινέζους στο Λιμάνι». Οπότε, κατέληξε ο συνομιλητής μου, η «ομάδα» αυτή δεν πρόκειται να φέρει επενδύσεις παρά μόνο «λουκέτα»!
Τι γνώριζε ο Τόμσεν


Την ιστορία που θα σας διηγηθώ ίσως να μην την έχετε ξανακούσει ή ξαναδιαβάσει. Μαθαίνω λοιπόν ότι το φθινόπωρο του 2014, όταν κυβερνούσε ο Αντ. Σαμαράς, ο Πόουλ Τόμσεν έσκιζε τα ιμάτιά του για 500 εκατ. ευρώ. Επέμενε τότε φορτικά για πρόσθετα μέτρα και δεν άφησε πεισματικά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Δεν έχανε μάλιστα την ευκαιρία να δηλώνει γύρω-γύρω ότι αυτοί είναι τελειωμένοι και ότι οι επόμενοι θα τα κάνουν όλα. Οταν τον ρωτούσαν αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να φέρει (και να εφαρμόσει) αυτά τα μέτρα, δήλωνε κατηγορηματικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν θέλουν ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος…
nnn
Βάσει αυτών των εκτιμήσεων ο περί ου ο λόγος κύριος επέμενε μέχρι τέλους. Η τότε κυβέρνηση δεν πήρε την αξιολόγηση, οι εκλογές έφεραν τον κ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία και η συνέχεια είναι γνωστή. Αυτός λοιπόν ο γίγαντας της οικονομικής σκέψης, για 500 εκατ. ευρώ επέτρεψε να χρεωθεί η χώρα ένα πρόγραμμα 86 δισ. ευρώ. Και για αυτή τη μεγάλη επιτυχία του το ΔΝΤ τον επιβράβευσε και τον έκανε υπεύθυνο της Ευρώπης. Αυτά τα ολίγα για την ιστορία που τόσο βάναυσα διαμόρφωσε αυτός ο κύριος.
nnn
Μετακόμισε. Προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος μαθαίνω ότι έφυγε από το σπίτι του. Τον λόγο (ακόμη) δεν τον ξέρουμε. Αν και κακές γλώσσες λένε ότι τον έδιωξε η γυναίκα του.
nnn
Ο υπουργός Επικρατείας, όπως έμαθα, «τρελάθηκε» (έτσι ακριβώς μου το μετέφεραν) με την ιστορία των εκβιαστών της παραδημοσιογραφίας. Εβριζε και απειλούσε θεούς και δαίμονες. Πρώτος του στόχος υπήρξε ο διοικητής της ΕΥΠ, στον οποίο χρεώνει ότι ενέπλεξε με τις υποκλαπείσες συνομιλίες το όνομά του. Καλά ξεμπερδέματα, κύριε Γιάννη Ρουμπάτη.
Κουμπάροι και εξώδικα


Πολύ της μόδας έχουν γίνει τα εξώδικα τον τελευταίο καιρό, παρά το γεγονός ότι η απεργία των δικηγόρων συνεχίζεται και υποτίθεται πως έχουν σταματήσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Μετά το εξώδικο του Νίκου Παππά (και τις… «αήθειες» που μας υποδεικνύει να σταματήσουμε) και την προαναγγελία άλλων επτά εξωδίκων από τον συγκάτοικό του Χρήστο Σπίρτζη, λάβαμε εξώδικο και από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, στις ερωτήσεις του οποίου, αν και αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ, οι υπουργοί της κυβέρνησης δείχνουν μια πρωτοφανή προθυμία να απαντούν στη Βουλή.
nnn
Τι ζητεί λοιπόν ο κ. Νικολόπουλος από «Το Βήμα»; Να του κοινοποιήσουμε τα στοιχεία του Τάκιτου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εξιστορούσε πως η έρευνα για τα δάνεια του ΔΟΛ ξεκίνησε και πάλι από ερώτηση του βουλευτή, γιατί θέλει να του υποβάλει μήνυση. Θα του τα στείλουμε υπό έναν όρο: Να μας δώσει κι εκείνος τα στοιχεία για όλους τους κουμπάρους του, πλην της κουμπαριάς που έχει με τον Τάκη Μουσσά που προφυλακίστηκε πρόσφατα για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών απαιτώντας διαφημιστικά κονδύλια από ΔΕΚΟ. Διότι για την κουμπαριά αυτή, που την αποκάλυψε «Το Βήμα», μία εβδομάδα τώρα, ο κ. Νικολόπουλος κάνει την πάπια… Και κάτι ακόμη. Πόσες νομίζετε ερωτήσεις στη Βουλή έκανε από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Ακρόπολης» (του Τάκη Μαυρίκου) και της «Αποψης» (του Βίκτωρα Μητρόπουλου); Εχει κάποια σχέση ή μήπως είναι και εκδότης;
Tzitzi… Vice President


Την πόρτα της Συγγρού πέρασε προ ημερών ο Απ. Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης, αν και επίσημα μεταδόθηκε πως μίλησαν για το Προσφυγικό. Στο παρασκήνιο όμως διακινούνται πληροφορίες ότι ο «Τζίτζι» (για τους φίλους) θα είναι ο τρίτος αντιπρόεδρος της ΝΔ. Μόνο που μερικές κακές γλώσσες λένε ότι δεν θα είναι ούτε δύο ούτε τρεις αλλά… πέντε οι αντιπρόεδροι της ΝΔ. Και κάτι ακόμη: η μετακόμιση του κόμματος στην οδό Πειραιώς 62 θα γίνει τον Μάιο, με ενοίκιο 9.500 ευρώ τον μήνα, ενώ ως τώρα πλήρωναν 95.000 ευρώ.
«Καπνίζω για να είμαι… υγιής»


Ο πρώτος που πήρε τον λόγο στη μαραθώνια Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ήταν όπως πολλοί νομίζουν ο κ. Τσίπρας αλλά ο Στ. Θεοδωράκης: «Ακούτε, αρχηγοί», τους είπε με μάλλον αυστηρό ύφος, «έρχεται η άνοιξη και δεν θέλω να το κάνετε ντουμάνι εδώ μέσα. Σας παρακαλώ να μην καπνίσετε, δεν μπορώ όλη αυτή την κάπνα». Το είπε απευθυνόμενος κυρίως στον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν καπνίζει πουράκια και όπως επίσης είναι γνωστό προσφέρει και κανένα στον Πρωθυπουργό, που δεν καπνίζει. Ο κ. Παυλόπουλος είπε αμέσως: «Εγώ δεν πρόκειται να καπνίσω, θα σεβαστώ την επιθυμία σου, όση ώρα κι αν χρειαστεί να μείνουμε εδώ μέσα». Ο κ. Τσίπρας είπε και αυτός ότι δεν πρόκειται να καπνίσει, αλλά υπήρξε χιουμοριστική ένσταση από τον Β. Λεβέντη: «Δεν θα μου πεις εμένα να μην καπνίζω. Ο παππούς μου κάπνιζε και έζησε 110 χρόνια. Δεν θα μου στερήσεις την υγεία…».
Ο «σύμβουλος» και το Κτηματολόγιο
Η υπόθεση του Κτηματολογίου είναι μία ανοιχτή πληγή εδώ και δεκαετίες. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» στρίβει το μαχαίρι στην πληγή με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο το Κτηματολόγιο είχε προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο τη δημιουργία υποδομών «ασφάλειας, αποθήκευσης δεδομένων» (από απόψεως ασφάλειας δεδομένων το Κτηματολόγιο είναι διάτρητο, με λίγα λόγια).
nnn
Το ΔΣ (διορισμένο επί Π. Λαφαζάνη) επικύρωσε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού προ τριμήνου και επιλέχθηκε ανάδοχος, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου όμως, το ίδιο ΔΣ διά του (αναρμόδιου) αντιπροέδρου του ματαίωσε τον διαγωνισμό που είχε επικυρώσει. Και αμέσως προκήρυξε νέο, με φωτογραφικές διατάξεις, που «δείχνουν» ένα Ινστιτούτο του Πολυτεχνείου.
nnn
Αρνούμαι να πιστέψω πάντως ότι ο αντιπρόεδρος του Κτηματολογίου επιδεικνύει προτίμηση προς συγκεκριμένο ανάδοχο, ο οποίος έχει σχέση με «σύμβουλο» που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ