Oφέλη προσδοκά ο Δήμος Πειραιά μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού επιδιώκοντας συνεργασία με τον νέο επενδυτή ( Cosco ) με στόχο την καλύτερη δυνατή «σύνδεση» πόλης – λιμένα και την ανάπτυξη της περιοχής.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης λέγοντας ότι αναμένει να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ της Cosco και του Δήμου για το ζήτημα των επενδύσεων που θα γίνουν. Αναφέρθηκε στον ετήσιο πόρο που θα έχει ο Δήμος μετά την ιδιωτικοποίηση, βάση της συμφωνίας, που ανέρχεται σε περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μώραλης σημείωσε ακόμη ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση των φορέων που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η διήμερη πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας για την Τρίτη 16/2 και Τετάρτη 17/2 από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ.»
Ανάμεσα στα αιτήματα της είναι τα λιμάνια να έχουν δημόσιο χαρακτήρα, να υπάρχουν «θεσμοθετημένες» εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και ανάπτυξη λμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
Την Τρίτη 16/2 πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός στις πύλες του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως την λήξη της πρωινής βάρδιας ενώ την Τετάρτη 17/2 θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.