Επίθεση, καταγγελία και ψυχολογική βία

Οι κυβερνώντες εδώ που τα έφεραν, με τη χώρα να κινδυνεύει να ξαναπέσει στα βράχια, τους πολίτες και όλη την παραγωγική Ελλάδα απέναντι, δεν έχουν πολλές επιλογές. Το μόνο που τους μένει είναι επίθεση και καταγγελία.

Οι κυβερνώντες εδώ που τα έφεραν, με τη χώρα να κινδυνεύει να ξαναπέσει στα βράχια, τους πολίτες και όλη την παραγωγική Ελλάδα απέναντι, δεν έχουν πολλές επιλογές. Το μόνο που τους μένει είναι επίθεση και καταγγελία.
Σε αυτές άλλωστε ασκούνται εδώ και χρόνια, αυτό ξέρουν και αυτό θα κάνουν. Επιπλέον η ελληνική κοινωνία τρέφεται από την καταγγελία και τη συνωμοσιολογία. Υπάρχουν ακόμη πολλοί πρόθυμοι να ακούσουν σκληρά και επιθετικά λόγια. Εχουν οπαδούς στην Ελλάδα το μίσος και η σκληράδα.
Οσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, ο τρόπος που οι κυβερνώντες χειρίστηκαν στη Βουλή την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν, δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για τη συνέχεια.
Με κατασκευή εχθρών και μηχανισμούς ψυχολογικής βίας θα πορευθούν, με εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, των φορολογικών αρχών και με τη χρήση πρόθυμων «πιστολιών» της παραδημοσιογραφίας θα επιχειρήσουν να αντεπεξέλθουν της δυσκολίας και της αδυναμίας τους να αποδώσουν παραγωγικό και δημιουργικό έργο.
Γκρεμίζοντας, κλείνοντας και καταστρέφοντας θα προσπαθήσουν να υπερβούν τη μαζική πια αμφισβήτηση και τη ραγδαία υποχώρηση της επιρροής τους στην ελληνική κοινωνία, όπως αρχίζει και φανερώνεται στις έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης. Οσοι επιχειρούν να εξηγήσουν ορθολογικά τη συμπεριφορά τους λαθεύουν. Η πολιτική έτσι κι αλλιώς είναι μια υπόθεση ανορθολογική.
Η Ιστορία, ελληνική και παγκόσμια, είναι γεμάτη από επεισόδια καταστροφής και από συμπεριφορές χωρίς μέτρο, χωρίς πρόνοιες και κατανόηση των συνθηκών. Και η στάση των κυβερνώντων είναι από την αρχή απολύτως ανορθολογική. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την υπερδωδεκάμηνη θητεία του σχήματος που μας κυβερνά;
Την επιλογή Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, τη μακρά και εμφανώς ατελέσφορη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και την άρνηση του αποτελέσματός του, την επαχθή συμφωνία στο παρά πέντε υπό την απειλή ενός Grexit, τις εκλογές αμέσως μετά, την επανάληψη του ίδιου λάθους τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, την απώλεια τόσων μηνών μετά την προηγούμενη απολύτως προβληματική εμπειρία ή την επιλογή μιας εμφανώς λανθασμένης επιλογής για το Ασφαλιστικό που έβγαλε τους πάντες στον δρόμο;
Ας μην έχουμε λοιπόν αμφιβολίες για τη συνέχεια. Θα ακολουθήσουν, κατά πάσα βεβαιότητα, δυστυχείς μέρες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.