ΥΛΙΚΑ (για 4-8 άτομα)
Για τη βινεγκρετ
150 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Για τη σαλατα
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κιλό baby σπανάκι, συσκευασμένο
16 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
3 κ.σ. σπόρους ροδιού
2 κ.σ. κουκουνάρι που έχουμε ροδίσει λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι
200 γρ. φλέικ (φλοίδες) παρμεζάνας (στο σουπερμάρκετ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε να ροδίσει, για περίπου 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε το μπέικον από τα λίπη αφήνοντάς το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, το μπέικον και τα ντοματίνια και περιχύνουμε με τη βινεγρέτ. Μοιράζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το ρόδι και το κουκουνάρι. Στολίζουμε με τα φλέικ παρμεζάνας.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.