
Αθλητικά-«χαμαιλέοντας»
Για τους λάτρεις του αθλητικού στυλ που θέλουν πάντοτε να ξεχωρίζουν τώρα υπάρχει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που σε ρόλο χαμαιλέοντα προσαρμόζεται στο ντύσιμο του κατόχου τους. Τα παπούτσια της σειράς SwiftWear διαθέτουν επιφάνειες ηλεκτρονικής μελάνης (e-ink). Συνδέοντας τα αθλητικά με τη συνοδευτική εφαρμογή για smartphones, ο κάτοχός τους μπορεί να βάλει τη φαντασία του να… τρέξει, να παίξει και να επιλέξει το σχέδιο που επιθυμεί για να αλλάξει την εμφάνισή του, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει τα παπούτσια του.

Με τον τρόπο αυτόν τα παπούτσια με την πολλαπλή προσωπικότητα μπορούν να φιλοξενήσουν από έργα διάσημων ζωγράφων ως μοντέρνα σχέδια για πιο εκκεντρικές εμφανίσεις. Tα παπούτσια SwiftWear αποτελούν επινόηση του σχεδιαστή Ντέιβιντ Κοέλιο και βρίσκονται σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Indiegogo.
Ανυπάκουα ρομπότ
Για πρώτη φορά αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts στη Μασαχουσέτη προσπάθησαν να διδάξουν ρομπότ να… μην υπακούν σε εντολές! Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι ειδικοί έδωσαν την ευκαιρία στις ανθρωποειδείς μηχανές να λένε «όχι» στις εντολές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή τους.

Στο πείραμα των ερευνητών ρομποτικής έλαβαν μέρος τα ρομπότ Shafer και Dempster τα οποία έμαθαν να αρνούνται να υπακούν σε εντολές σε περίπτωση που αυτές απειλούσαν την ακεραιότητά τους. Για παράδειγμα, όταν τα ρομποτάκια βρίσκονταν επάνω στο τραπέζι και οι ειδικοί τούς ζητούσαν να περπατήσουν ως την άκρη του, εκείνα αρνούνταν, ισχυριζόμενα ότι θα πέσουν κάτω. Στόχος των ειδικών, σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Association for the Advancement of Artificial Intelligence», ήταν η δημιουργία μιας νέας γενιάς ρομπότ που θα επικοινωνούν και θα συμπεριφέρονται με έναν πιο ανθρώπινο τρόπο.
Wearables σε τατουάζ!
Ξεχάστε τα wearables όπως τα ξέρατε ως σήμερα. Σύμφωνα με την εταιρεία Chaotic Moon από το Μεξικό, σύντομα οι άβολες συσκευές που καταγράφουν τη φυσική κατάσταση και τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού θα μπορούν να αντικατασταθούν από βιομετρικά… τατουάζ.

Με τη βοήθεια αγώγιμης μελάνης, λαμπτήρων LED, αισθητήρων και ενός μίνι επεξεργαστή, τα Tech Tats, όπως τα ονομάζει, θα μπορούσαν να μετατραπούν στα «φορετά» γκάτζετ του μέλλοντος τα οποία θα συνοδεύουν διακριτικά τον χρήστη παντού και πάντα, ενώ θα μπορούν και πάλι να συνδέονται με smartphones για την καταγραφή και παρουσίαση των συλλεχθέντων δεδομένων. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ένα βιομετρικό τατουάζ θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος –σε αντίθεση με τα wearables –και να έχει διάρκεια ζωής ενός έτους.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ