Νέα Δημοκρατία: Αγριες κόντρες στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών

Αγριεύει η εσωκομματική μάχη στη Νέα Δημοκρατία μόλις εννέα μέρες πριν τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Αγριεύει η εσωκομματική μάχη στη Νέα Δημοκρατία μόλις εννέα μέρες πριν τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Στην τελική ευθεία εισέρχονται και οι τέσσερις υποψήφιοι, οι οποίοι και αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, να φθάσουν όλοι στις κάλπες, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για αποχώρηση κάποιου.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αύξηση των ποσοστών τους, στη σκιά της νέας παρέμβασης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που εμφανίστηκε με άρθρο του ως ο εκπρόσωπος των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, στέλνοντας μήνυμα ότι αυτές ανακόπηκαν, αλλά μόνο προσωρινά.

Η αναφορά του κ. Σαμαρά (ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις ανακόπηκαν μόνο προσωρινά, αλλά και η συχνή επίκληση του όρου φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στο ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο του στην ιστοσελίδα liberal.gr που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για συνεννόηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, αναζωπύρωσε εκ νέου τη συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ.για τα μελλοντικά σχέδια του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά κυρίως αφήνει το πολιτικό της αποτύπωμα στην εν εξελίξει εσωκομματική αναμέτρηση.

Οι τέσσερις διεκδικητές του θρόνου της Ν.Δ., εν μέσω συζητήσεων σε διάφορα πολιτικά γραφεία για το ενδεχόμενο μελλοντικής επιστροφής του κ. Σαμαρά, στα πρότυπα του Νικόλα Σαρκοζί με το κόμμα των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, αν και ο ίδιος διαψεύδει ότι θέλει να ηγηθεί νέου κόμματος, πυκνώνουν τις προεκλογικές τους παρουσίες με συνεντεύξεις, ομιλίες και περιοδείες.

Εν μέσω και των συζητήσεων για τις αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις και του «βρώμικου» παρασκηνιακού πολέμου, οι υποψήφιοι πέρα από την επιχείρηση να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, εστιάζουν και στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μυαλό όλων είναι ο δεύτερος γύρος της 10ης Ιανουαρίου, εκτός και εάν συμβεί η μεγάλη ανατροπή στις 20 Δεκεμβρίου και ο πρώτος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 40% και η διαφορά από το δεύτερο είναι υποψήφιο είναι μεγάλη. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να επέλθει συμφωνία για να μην υπάρξει άλλη αναμέτρηση, αν και αυτό δεν φαίνεται μέχρι στιγμής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.