Ο καφετζής του κ. Σταθάκη και τα δίποντα

«Πες μου κάτι, έπαιζες μπάσκετ; Κάποιον μου θυμίζεις...». Μετά τους δύο

«Πες μου κάτι, έπαιζες μπάσκετ; Κάποιον μου θυμίζεις…». Μετά τους δύο πρώτους καφέδες ο νεαρός υπάλληλος του κεντρικού ξενοδοχείου που έφτιαχνε τον εσπρέσο του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη (φωτογραφία) δεν κρατήθηκε. Και ρώτησε. Και έπεσε μέσα, παρότι το λογικό θα ήταν να ρωτούσε… «κάποιον μου θυμίζεις, μήπως είσαι υπουργός;». Ο «ψηλός» που έβγαινε κάθε τρεις και λίγο από τη σύσκεψη της τρόικας για να καπνίσει ένα από τα πανάκριβα πούρα του, να μιλήσει στο τελευταίας τεχνολογίας κινητό του και να πιει μια γουλιά καφέ, όντως ήταν πρώην… μπασκετμπολίστας. Και μάλιστα στον Κύδωνα Χανίων, στο συμπαθές σωματείο όπου ο νεαρός (τότε) Σταθάκης έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του κρητικού μπάσκετ με το χαρακτηριστικό ραβερσέ σουτ από τη θέση του πάουερ φόργουορντ. Βεβαίως ο καφετζής του πολυτελούς ξενοδοχείου δεν τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Σταθάκη αν τον θυμάται κάπου στις κερκίδες του γηπέδου να τον χειροκροτεί σε κάθε δίποντο που έβαζε. Μάλλον θα σκέφτηκε πού να θυμάται τώρα, εδώ ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ και καμιά τριανταριά ακίνητα ή αγροτεμάχια (πείτε τα όπως θέλετε).



Ντόρα εναντίον Βαρεμένου

Δεν του έφτανε η κίτρινη κάρτα που του έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου επειδή «αποκάλυψε» ότι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 1 εκατ. ευρώ και 38 ακίνητα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος μπήκε και σε άλλες περιπέτειες που τον έκαναν… δυστυχή. Θέλετε ένα παράδειγμα; Προήδρευε στην Ολομέλεια σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κάθε λίγο και λιγάκι κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες για να δικαιολογεί τους υπουργούς που… απουσίαζαν. Κάτι που εκνεύρισε και την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε κάποια στιγμή δεν άντεξε και του φώναξε: «Δεν πρέπει να είσαστε και ιδιαίτερα ευτυχής που περνάτε την ώρα σας στην έδρα δικαιολογώντας τους υπουργούς που απουσιάζουν…». Ο κ. Βαρεμένος την κοίταξε με κατανόηση, αλλά σου λέει, εάν δεν απαντήσω μήπως και βγάλει και άλλη κίτρινη κάρτα το Μαξίμου. Και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους: «Αδικείτε, κυρία Μπακογιάννη, τους υπουργούς που βρίσκονται στην αίθουσα;». Τι ήθελε να το πει; Ποιος είδε την Ντόρα και δεν φοβήθηκε: «Μα τι λέτε τώρα; Από τους 20 υπουργούς που έπρεπε να απαντήσουν τις ερωτήσεις μόνον δύο είναι εδώ» και προτού προλάβει να πει οτιδήποτε ο αντιπρόεδρος, η Ντόρα του υπενθύμισε: «Στις δημοκρατίες ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι ιερός, να το ξέρετε, ιερός, το καταλαβαίνετε, ιερός». Και με τη λέξη «ιερός» ο κ. Βαρεμένος την κοίταζε παράξενα.



Η ανακεφα-λαιοποίηση ισοδυναμεί με δύο ΕΝΦΙΑ

Αυτά τα παράπονα της Ντόρας Μπακογιάννη, που σας έγραφα παραπάνω, ότι δηλαδή οι υπουργοί δεν προσέρχονται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Μόλις την Πέμπτη ειδοποίησαν το γραφείο της ότι ο Πρωθυπουργός πρόκειται να απαντήσει στην ερώτησή της (στην Ωρα του Πρωθυπουργού) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και ξέρετε τι θα πει στον κ. Τσίπρα; Οτι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στοίχισε όσο δύο ΕΝΦΙΑ. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση…



Ολγα: «Εφερα τύχη στον Ολυμπιακό»

Ηταν η πρώτη φορά που η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη έπαιρνε, τιμής ένεκεν, λόγω της κυβερνητικής θέσης της, VIP πρόσκληση για τον αγώνα Ολυμπιακού – Αρσεναλ. Και πήγε με τον μικρότερο γιο της, που είναι και Ολυμπιακός. Οταν όμως τελείωσε ο αγώνας τη ρώτησαν αν αισθάνεται ολίγον… γκαντέμισσα, αφού πρώτη φορά στο γήπεδο και μάλιστα στις VIP κερκίδες και ο Ολυμπιακός όχι μόνον έχασε με τρία γκολ αλλά αποκλείστηκε και από το Champions League. Και απάντησε ως εξής: «Εγώ γκαντέμισσα ποτέ. Εφερα τύχη στον Ολυμπιακό με την παρουσία μου στο γήπεδο. Γιατί αν δεν πήγαινα θα έτρωγε μια εξάρα».



Κάν’ το όπως ο Καραμανλής

Κάθε 19 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργάνωνε μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή για να τιμήσει τα παιδιά των εργαζομένων στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος όχι μόνον έφερε τα παλιά έπιπλα του ιδρυτή της ΝΔ στο γραφείο του και τα βιβλία που διάβαζε ο εθνάρχης και επανέφερε πολλούς συνεργάτες του, ετοιμάζει και αυτός γιορτή για τα παιδιά της Προεδρίας. Και όπως έκανε ο Καραμανλής, έτσι και αυτός θα δώσει ως δώρο και από ένα βιβλίο στα παιδιά.

Το… ξεκατίνιασμα έγινε βιβλίο

Με τη συγγραφή πολυσέλιδων βιβλίων κλιμακώνεται το ξεκατίνιασμα των δύο πρώην συζύγων του αείμνηστου ιδρυτή του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Εγραψε, ως γνωστόν, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, ακολούθησε η Δήμητρα Λιάνη με δικό της βιβλίο με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα», στο οποίο πέρα από ντοκουμέντα, ομιλίες και αποφάσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, περνά γενεές δεκατέσσερις τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Νίκο Παπανδρέου και τον Αντρίκο Παπανδρέου. Τη Μαργαρίτα (σελίδα 312) την ειρωνεύεται με ανέκδοτο που είπε στη Σκάλα Λακωνίας τον Φεβρουάριο του 2004. Και ιδού το ανέκδοτο της Μαργαρίτας: «Κάποτε ένας παπάς που πήγε στον παράδεισο ρώτησε τον Αγιο Πέτρο, γιατί η Παναγία είναι πάντα λυπημένη και κρατά πάντα ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά της; Γιατί άραγε; Ξέρετε; Απλό, γιατί δεν έκανε κορίτσι» και όπως γράφει η κυρία Λιάνη, η Μαργαρίτα ξέσπασε σε γέλια.

***
Νέα εμφάνιση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του σε ιστοσελίδα και υπεραμύνθηκε των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Ο πρώην Πρωθυπουργός όμως έγραψε ότι το κίνημα των μεταρρυθμίσεων, για πρώτη φορά, προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014, αλλά στη συνέχεια ανακόπηκε. Ποια φράση άναψε φωτιές; Η επισήμανση του ότι αυτό το κίνημα, ανακόπηκε, «αλλά μόνο προσωρινά». Η αναφορά «μόνο προσωρινά» πυροδότησε νέα σχόλια για τις μελλοντικές κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού που μέσα σε 40 μέρες, έχει μιλήσει δυο φορές, μια στο ΕΛΚ και μια στην Αθήνα, έδωσε δυο συνεντεύξεις μια σε Ισπανικό ΜΜΕ και μια σε ελληνικό, ενώ έγραψε και ένα άρθρο και έκανε και μια δήλωση…Μόνο πολιτικό αναχωρητισμό δεν δείχνουν αυτές οι κινήσεις…

Γέλασαν τα μουστάκια του Βαγγέλη

Και μια και ο λόγος για τους γαλάζιους σας πληροφορώ ότι: Γέλαγαν και τα μουστάκια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όταν άκουσε ότι κυκλοφορούν φήμες ότι δήθεν αποχωρεί από την κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης μπορεί να γέλασε, στην αρχή, αλλά μετά προβληματίστηκε, από την αθλιότητα ορισμένων, όπως έλεγαν συνομιλητές του, διότι διέδιδαν ότι κρύφτηκε και άλλα τέτοια. Μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, όπου βρέθηκε για το Συμβούλιο της Ευρώπης, ξεκινάει μπαράζ συνεντεύξεων ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου.

Η Τζάκρη με μαντίλα

Πήγε στην Τεχεράνη κοτζάμ κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Ν. Κοτζιά, Δ. Μάρδα και Θεοδώρα Τζάκρη ( η οποία να σημειώσω ότι αναγκάστηκε, λόγω νόμου και λόγω της αυστηρής θρησκευτικής αστυνομίας να φορέσει μαντίλα και φόρεμα έως τους αστράγαλους) με κάθε προσδοκία για οικονομική και ενεργειακή συνεργασία. Και οι Ιρανοί με το καλημέρα τους προσγείωσαν: «Ξέρετε μας χρωστάτε κάτι εκατομμυριάκια», τους είπαν και κοιτάζονταν οι δικοί μας μεταξύ τους με έκπληξη. Και δεν είναι λίγα που χρωστά η χώρα μας στο Ιράν: Περίπου 800 εκατ. δολάρια από αγορά πετρελαίου στη διάρκεια του εμπάργκο.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.