Στο μπαρ The Hut στη Χονολουλού, στις αρχές της δεκαετίας του 1930, κάποιος κεφάτος μπάρμαν έριξε ρούμι, χυμό πορτοκαλιού, σιρόπι αμυγδάλου και μπράντι επάνω σε πάγο, διακόσμησε το ποτήρι με μία φλούδα πορτοκαλιού, βάφτισε το κοκτέιλ Scorpion και το σέρβιρε στους πελάτες του. Η συνταγή ήταν επιτυχημένη, αλλά η μεγάλη του δημοτικότητα ήρθε μία δεκαετία αργότερα, όταν ο ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας εστιατορίων και μπαρ πολυνησιακού ύφους το ενέταξε στο μενού του και το σέρβιρε μέσα σε ένα κεραμικό μπολ, από το οποίο μπορούσαν με μακριά καλαμάκια να πίνουν ταυτόχρονα τέσσερα άτομα. Στη μέση υπήρχε ένας κώνος, στον οποίο άναβε φωτιά, θυμίζοντας ηφαίστειο, και στα εξωτερικά τοιχώματα υπήρχαν ζωγραφισμένοι φοίνικες και εξωτικές χορεύτριες. Αυτό το ποτήρι ονομάστηκε Scorpion Bowl και χρησιμοποιείται ακόμη σε πολλά μπαρ ανά τον κόσμο. Μερικές φορές στο ποτήρι τοποθετούν δύο άνθη γαρδένιας για να θυμίζουν το μπούστο μιας χορεύτριας χούλα χουπ!

ΥΛΙΚΑ (για 1 ποτήρι Collins)

40 ml ρούμι

20 ml μπράντι

10 ml σουμάδα

30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

40 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

1 φέτα ανανά ή πορτοκαλιού, ή 2 φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε με θρυμματισμένο πάγο για 5 δευτερόλεπτα. Τελειώνουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.