Solo Gelato

Αν κάτι αγαπά ο Νίκος Χριστογεώργος, ο ιδιοκτήτης του Solo Gelato στο Χαλάνδρι, είναι το παγωτό. Ισως επειδή και οι πρώτες αναμνήσεις του έχουν γεύση παγωτού, όταν ως παιδί βοηθούσε στο καθάρισμα της παγωτομηχανής Frigo στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσαν ο πατέρας του και ο παππούς του στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ο ίδιος, τρίτη γενιά πλέον ζαχαροπλάστης, και μάλιστα με περγαμηνές – το 2012 κέρδισε την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παγωτού στο Βερολίνο – δεν αρνείται να μοιραστεί κάποια από τα μυστικά της τέχνης του μαζί μας. «Πρώτο και βασικότερο, δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα μείγματα, χρώματα και σκόνες» αναφέρει και συμπληρώνει: «Για να σας εξηγήσω, η βανίλια μας δεν γίνεται από πάστα βανίλιας αλλά παίρνουμε τον ίδιο τον λωβό. Χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκα φρούτα αλλά και πιστοποιημένες πρώτες ύλες από την Ιταλία, όπως φιστίκι Σικελίας και φουντούκι από το Πιεμόντε». Αφού πάρω το γενικό περίγραμμα προχωρώ και στη δοκιμή. Τι να πρωτοδιαλέξεις πέρα από τις κλασικές γεύσεις; Κρατήστε σημειώσεις λοιπόν: παγωτό με γεύση ακτινίδιου και μπανάνας (χωρίς ζάχαρη), παγωτό γιαούρτι – βατόμουρο, παγωτό ρούμι – σταφίδες, παγωτό μασκαρπόνε με σύκο αλλά και το πατροπαράδο καϊμάκι με μαστίχα Χίου και σαλέπι συγκαταλέγονται στις πολλές επιλογές. Το Solo Gelato αγαπά και τον καφέ, το ρυζόγαλο και τις κρέμες, ενώ είναι ονομαστό και για τις τυρόπιτές του που γίνονται ανάρπαστες (δύσκολα θα τις βρείτε μετά το απόγευμα). Οι φίλοι του γλυκού ας δοκιμάσουν χωρίς τύψεις και τα μάφινς – είναι χωρίς ζάχαρη. {{{ moto }}}

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.