Το σοκ της Ζωής

Το μεγαλύτερο σοκ, όπως μου τα εξιστορούν, που έπαθε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) δεν ήταν ότι έμεινε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η αμφίβολη στάση που διατηρεί ακόμη απέναντί της ο Π. Λαφαζάνης.

Το μεγαλύτερο σοκ, όπως μου τα εξιστορούν, που έπαθε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) δεν ήταν ότι έμεινε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η αμφίβολη στάση που διατηρεί ακόμη απέναντί της ο Π. Λαφαζάνης. Είναι όταν ανακάλυψε, όπως λέει, ότι «η εκστρατεία κατασυκοφάντησής της προερχόταν κατευθείαν από το Μαξίμου». Μάλιστα στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της κατονομάζει και δύο στενούς συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα ότι βρίσκονταν πίσω απ’ αυτήν. Μαθαίνω ακόμη ότι όταν ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τις πρόωρες εκλογές δέχθηκε ένα νυχτερινό τηλεφώνημα από την πιο πιστή της φίλη, τη Ραχήλ Μακρή. «Τι κάνουμε τώρα;» φέρεται να της είπε η Ραχήλ. «Εμείς κάναμε το καθήκον μας απέναντι στον λαό και μπορούμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, να περπατάς δηλαδή με το κεφάλι ψηλά στον κόσμο» της απάντησε. Η Ραχήλ, η οποία δεν θέλει και πολύ να… εκραγεί, στόλισε με διάφορα κοσμητικά τον κ. Τσίπρα (του τύπου «τα ίδια έκανε στον Αλαβάνο, τα ίδια έκανε και στον Κουβέλη, τα ίδια θα κάνει και στον Καμμένο») και της είπε «καλύτερα να μην είμαστε βουλευτές παρά να ψηφίζουμε μνημόνια», κάτι στο οποίο συμφώνησε και η Ζωή. Για καλό και για κακό, όμως, η Ραχήλ φρόντισε και υπέγραψε το κείμενο των 29 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Λαφαζάνη και με όνομα «Λαϊκή Ενότητα». Η Ζωή ακόμη περιμένει.
Στον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψαν το… αποτέλεσμα
Με βάση κάποιες μετρήσεις που έκαναν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (και μία τον Αύγουστο) σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ προχώρησαν στην απόφαση να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές. Μόνο που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι αφενός οι μετρήσεις αυτές δεν «είναι πλήρως αξιόπιστες», αφού έγιναν κατά τη διάρκεια του θέρους, και αφετέρου έγιναν με τον ΣΥΡΙΖΑ… ενιαίο. Στην απόφασή τους για εκλογές βασίστηκαν κυρίως στη δημοφιλία που εξακολουθεί να έχει ο κ. Τσίπρας, στο γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε ακόμη κανένα μέτρο, ότι η αντιπολίτευση δεν είναι ακόμη οργανωμένη και βεβαίως στον φόβο για τον Π. Λαφαζάνη. Ακόμη όμως κάνουν μετρήσεις στις περίφημες κλειστές συσκέψεις στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με αυτές, δίνουν ένα 5% στο κόμμα Λαφαζάνη και προβλέπουν συνολικά εννέα κόμματα στη Βουλή (αν και έχουν κάποιες αμφιβολίες για τους ΑΝΕΛ και το κόμμα του κ. Λεβέντη).

Η χαμένη προσδοκία του Καμμένου
Ως την τελευταία στιγμή μου λένε ότι περίμενε στο ακουστικό του ο Πάνος Καμμένος ένα μήνυμα από τον Αλ. Τσίπρα για κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό το τηλεφώνημα δεν ήρθε ποτέ. Ηθελε, μου λένε, να συμπεριληφθεί στο Επικρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσουν εν συνεχεία κοινή πορεία. Οταν όμως γίνονταν η μία μετά την άλλη οι συσκέψεις στο Μαξίμου (αλλά και στην Κουμουνδούρου) για τις εκλογές και ούτε καν τον ειδοποιούσαν ή ρωτούσαν τη γνώμη του (ως συγκυβέρνηση) άλλαξε ρότα και δήλωσε ότι θα κατεβεί αυτόνομα στις εκλογές γιατί δεν θέλει, όπως έλεγε, να βάλει ταφόπετρα στους ΑΝΕΛ. Η ανακοίνωση πρόωρων εκλογών τον βρήκε στη Μυτιλήνη να δίνει συνέντευξη για τους μετανάστες (το νομοσχέδιο που δεν ψήφισε) κάτω από τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου και να δηλώνει εκ των υστέρων ότι θα έχει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν βεβαίως καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή. Γιατί διαφορετικά τι να τον κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ηδη ψήφισε αυτά που έπρεπε να ψηφίσει και κυρίως το Μνημόνιο.
Το μυστικό της Πολυαίγου
Ισως ακόμη πολλοί να αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να πήγε ο Αλ. Τσίπρας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο από τον Πειραιά στη Μήλο (και εν συνεχεία στην Κίμωλο) με ένα φουσκωτό σκάφος σε μια θάλασσα ταραγμένη, όπως διαβεβαιώνει και η ΕΜΥ, και μάλιστα στο φουσκωτό αυτό να ταξιδεύουν 18 άτομα (εννέα μεγάλοι και εννέα μικροί); Αν και πέρασαν αρκετές ημέρες, το μυστήριο δεν λύθηκε. Εκείνο που έμαθα (και μάλιστα από τις λιμενικές αρχές) είναι ότι τον Δεκαπενταύγουστο βρισκόταν σε έναν όρμο της βραχονησίδας Πολυαίγου (ή Υπόληβου), που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κιμώλου και 6,2 χιλιόμετρα ανατολικά της Μήλου, μια πολυτελέστατη θαλαμηγός με ξένη σημαία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ένας έλληνας επιχειρηματίας που είχε καταπλεύσει από τη μαρίνα του Λαιμού Βουλιαγμένης. Πείτε το τώρα σύμπτωση, πείτε το όπως θέλετε, αλλά το σκάφος αυτό παρέμεινε αγκυροβολημένο στην Πολύαιγο όλο το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Δηλαδή, με δυο λόγια, βρισκόταν εκεί όταν ο κ. Τσίπρας με τους συγγενείς του και τον υφυπουργό Π. Πολάκη πετάχτηκαν το βραδάκι στη Μήλο με το φουσκωτό, στην ψαροταβέρνα «Γαλήνη» της ταβερνιάρισσας Αννας Βλάχου για φαγητό. Η Πολύαιγος είναι ιδανικό νησάκι για να περάσει κάποιος απαρατήρητος. Εχει έκταση μόλις 18,146 τ.χλμ., είναι ακατοίκητο, παρότι στην τελευταία απογραφή εμφανίζεται να κατοικείται από ένα ζεύγος κτηνοτρόφων. Πήρε το όνομά του από τις… αίγες που υπάρχουν άφθονες στο νησάκι και το μεγαλύτερο μέρος της Πολυαίγου είναι ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος Ιωάννου Σταύρου Λογοθέτη. Στο νησάκι που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Natura 2000» της Ευρωπαϊκής Ενωσης γεννά και τα μικρά της η φώκια Μονάχους – Μονάχους. Αυτά για την ιστορία…

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.