ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
2 ντοµάτες
1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριµµένο πιπέρι
1 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
4 σκουµπριά, καθαρισµένα
1/4φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 µέτρια κρεµµύδια, κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουµε 4 λεπτές ροδέλες ντοµάτας στη µέση και την υπόλοιπη ποσότητα ντοµάτας σε µικρούς κύβους. Βάζουµε τα «µισοφέγγαρα» σε ένα µπολ και τα πασπαλίζουµε µε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον µαϊντανό.
Ανοίγουµε τις κοιλιές των ψαριών µέχρι την ουρά. Τα λαδώνουµε ελαφρά µε τη βοήθεια ενός πινέλου και γεµίζουµε το καθένα µε 4 «µισοφέγγαρα» ντοµάτας. Κλείνουµε τα ψάρια και στερεώνουµε την κοιλιά µε µια οδοντογλυφίδα.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220°C. Λαδώνουµε ένα πυρέξ και απλώνουµε στον πάτο του τις ροδέλες των κρεµµυδιών. Μοιράζουµε τα κυβάκια της ντοµάτας και την κάππαρη και τοποθετούµε από πάνω τα ψάρια. Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουµε µε τη ρίγανη. Ψήνουµε για 30 λεπτά. {{{ moto }}}