Συνομιλώντας με τον… Μινώταυρο

ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα επικριτικός απέναντι στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα επικριτικός απέναντι στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Χρόνια τώρα κατέθετε ερωτήσεις στη Βουλή για τη δράση τους, έκανε λόγο για σκάνδαλα, για διαπλοκή και για παράνομη κρατική επιχορήγηση. Ελα όμως που ανακαλύφθηκε μια ΜΚΟ στην οποία ιδρυτικό μέλος εμφανίζεται αδελφή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει την ονομασία… «Συνομιλώντας με τον μινωικό πολιτισμό» και άρχισε να λαμβάνει επιχορήγηση. Εχω στα χέρια μου την απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Κρήτης (με υπογραφή Στ. Αρναουτάκη) που χορηγεί τον Μάρτιο του 2015 με συνοπτικές διαδικασίες 7.000 ευρώ για κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δηλαδή συνομιλίες των μελών της ΜΚΟ με τον μινωικό πολιτισμό (και πιθανώς με τον… Μινώταυρο).
nnn
Πιθανώς να πείτε: Τι είναι τα 7.000 ευρώ για μια ΜΚΟ που συνομιλεί με τον μινωικό πολιτισμό τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν στο παρελθόν ΜΚΟ που εισέπραξαν εκατ. ευρώ είτε για να εκπαιδεύουν ψαράδες στην Ταϊλάνδη είτε για να διαχειριστούν ανθρώπινους πόρους στην Τουρκία είτε για να αρχίσει ένας διάλογος στην Αίγυπτο σχετικά με τους υδάτινους πόρους ή ακόμη για να ανοίξουν γραφείο τουρισμού στην Αλβανία. Ισως να περνούσε απαρατήρητη η ίδρυση της ΜΚΟ αν ο βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης δεν αποκάλυπτε ότι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΜΚΟ είναι και η Τερέζα Βαλαβάνη, αδελφή, όπως είπε, της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη (φωτογραφία). Και κάτι ακόμη: η επιχορήγηση δόθηκε στη συγκεκριμένη ΜΚΟ σε περίοδο οικονομικής στενότητας, την ώρα που είχαν παγώσει όλες οι επιχορηγήσεις προς τις ΜΚΟ λόγω έλλειψης χρημάτων. Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει τα αποθεματικά δήμων, περιφερειών και δημόσιων οργανισμών για να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
nnn
Φαίνεται όμως ότι οι αποκαλύψεις για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών (και τους συγγενείς της) δεν σταματούν εδώ. Γιατί σας το λέω αυτό; Επειδή μαθαίνω ότι ψάχνουν τώρα και άλλα συγγενικά της πρόσωπα που έχουν προβεί σε τραπεζικές κινήσεις – αναλήψεις λίγο πριν από το κλείσιμο των τραπεζών. Και στοιχεία που ως τώρα βρέθηκαν έχουν κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων. Ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου κ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας να δώσει στη δημοσιότητα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως των μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μέλος του οποίου ήταν μέχρι πρότινος και η κυρία Βαλαβάνη. Εν συνεχεία ζήτησε να γίνει έλεγχος και στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των βουλευτών (όλων των κομμάτων), των γενικών γραμματέων και των διοικητών οργανισμού του Δημοσίου.
nnn
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος, αφού στα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή υπάρχει και ένα σημείωμα για το θέμα της… εσωτερικής πληροφόρησης (inside information). Πρέπει να ξέρετε ότι επισείει αυτό βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, έστω και αν δεν έκανε μέλος της κυβέρνησης την ανάληψη (λίγο προτού κλείσουν οι τράπεζες ή όταν οι τράπεζες έκλεισαν) αλλά στενό μέλος της οικογενείας της. Ανοιξε πόλεμος, σας λέω, για τις αναλήψεις από τις τράπεζες προτού κλείσουν.

Τι λέει η κυρία Βαλαβάνη;

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη για όλα αυτά που την κατηγορεί βουλευτής Ηρακελίου της ΝΔ Ελ. Αυγενάκης και σημειώνει: «Είναι τυχαίο άραγε ότι λάσπη, που όσοι τη χειρίζονται- πολιτικοί και δημοσιογράφοι- γνωρίζουν ότι «κολλά» ανεξάρτητα και πέραν πάσης πραγματικής και υπαρκτής απόδειξης, εκτοξεύεται αυτές τις πιο κρίσιμες για την πολιτική ιστορία του τόπου μέρες;» Η κυρία Βαλαβάνη ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης, την ίδια ώρα όμως που ο κ. Αυγενάκης επιμένει στις καταγγελίες του.

Μια πόλη που την έλεγαν… ΣΥΡΙΖΑ

Βρήκα (από επίσημα sites και ανάμεσά τους αυτό της Βουλής) τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό έτος του 2012 και τα ακίνητα που είχαν δηλώσει: συνολικά… 406 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Μια ολόκληρη πόλη, δηλαδή, μπορούν να δημιουργήσουν τα 406 αυτά ακίνητα! Και να σκεφθείτε ότι έχει καταγραφεί η ακίνητη περιουσία 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε: 37 βουλευτές, 406 ακίνητα, σήμερα που οι βουλευτές είναι 149; Πολλοί από τους τότε βουλευτές εμφανίζεται να διαθέτουν από 10 ακίνητα ο καθένας, ενώ ένας διαθέτει 19 ακίνητα. Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία. Στα «πόθεν έσχες» περιλαμβάνεται και ένα διαμερισματάκι στο Λονδίνο από βουλευτή που σήμερα είναι αναπληρωτής υπουργός. Αν τώρα αναζητήσει κανείς τις δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τότε που είχε επιβληθεί ο ΕΝΦΙΑ, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι είπαν πως δεν πρόκειται να τον πληρώσουν. Και λίγο προτού γίνει κυβέρνηση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Το κράξιμο στον Λαφαζάνη

Ηταν η πρώτη αποδοκιμασία σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έπαθε ο Π. Λαφαζάνης σίγουρα θα το θυμάται για πολύ καιρό. Πήγε στον Καρέα με καλοκαιρινό σακάκι και φορώντας νοσοκομειακή… μάσκα για να εμψυχώσει τους κατοίκους που τα σπίτια τους κινδύνευαν από τη φωτιά. Μόλις τον είδαν να στέκεται εκεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και να κάνει δηλώσεις, οι κάτοικοι (που εκείνη την ώρα επιχειρούσαν με κλαδιά δένδρων, με κουβάδες ή με πυροσβεστήρες να περιορίσουν τις φλόγες) του επιτέθηκαν εξοργισμένοι και τον… έδιωξαν κακήν κακώς. «Τι είναι αυτό που κάνεις; Μικροπολιτική; Τι ήρθες εδώ; Τι θες εδώ; Να σηκωθείς να φύγεις. Αν θέλεις, βγάλε το σακάκι σου και έλα να βοηθήσεις, πάρε κουβάδες και έλα…» ήταν μερικά από τα «γαλλικά» που άκουσε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε μεταβολή και έφυγε.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.