Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φρέσκο τόνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

450 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

30 γρ. πράσο, σε ροδέλες

40 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη

150 γρ. φρέσκο τόνο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

40 γρ. ρόκα, τα φύλλα

80 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα σπαγκέτι και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, την κάππαρη και τον τόνο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας και το πεκορίνο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.