ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
125 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
8 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο
1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
200 γρ. καπνιστό σολομό, σε λεπτές φέτες
4 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένες ή ψημένες ελαφρά στο γκριλ
EKTEΛΕΣΗ
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι τα αβγά να σφίξουν και να σχηματιστεί ένας δεμένος χυλός. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο.
Σερβίρουμε τα αβγά επάνω στο φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με τον σολομό.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.