Τηγανητές μπανάνες με σάλτσα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ (για 5 κομμάτια)

Για τη σάλτσα σοκολάτας

200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

80 ml σιρόπι γλυκόζης

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

100 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια

60 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια

Για τις μπανάνες

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

5 μπανάνες

100 γρ. ζάχαρη

30 ml μαύρο ρούμι

EKTEΛΕΣΗ

Σάλτσα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα να βράσει για 5 λεπτά μαζί με τη γλυκόζη και τους σπόρους της βανίλιας. Σουρώνουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα δύο είδη σοκολάτας και ανακατεύουμε, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε στην άκρη.

Μπανάνες: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις μπανάνες. Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρίζουμε από την άλλη, τις τηγανίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Σβήνουμε με το ρούμι, τηγανίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη, ώστε να αποκτήσουν κρούστα οι μπανάνες, σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.