Αναβίωση του τελικού του Λονδίνου απόψε στη Μαδρίτη (21.00, ΝΕΡΙΤ και Novasports), με αντίπαλο του Ολυμπιακού την ομάδα που την τελευταία τριετία έχει «καπαρωμένη» μια θέση στον τελικό. Η πιο θεαματική ομάδα της Ευρωλίγκας, που παίζει το πιο ελκυστικό και γρήγορο μπάσκετ, η Ρεάλ Μαδρίτης ύστερα από την αποτυχία στο Λονδίνο (100-88 από τον Ολυμπιακό) και πέρυσι στο Μιλάνο (98-86 από τη Μακάμπι), με την ώθηση από τον κόσμο της θα επιδιώξει να ξορκίσει την κατάρα 20 χρόνων και να κατακτήσει τον 9ο ευρωπαϊκό τίτλο της.
Live Blog Τελικός Ευρωλίγκα 2015: Ρεάλ Μ. – Ολυμπιακός

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο αν έχει τα ποσοστά με τα οποία σούταρε στον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (96-87) η αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι ακόμη δυσκολότερη. Οι Μαδριλένοι, ειδικά στη δεύτερη περίοδο (35-14 επιμέρους σκορ), είχαν απίστευτη ευστοχία (7/9 δ., 6/8 τρ., 3/3 β.) καταστρέφοντας κάθε αμυντικό πλάνο των Τούρκων, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ως το 26ο λεπτό δεν είχε υποπέσει ούτε σε ένα λάθος.
Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός, που είχε κάνει την ανατροπή στο Λονδίνο από την επίθεση (100-88), πρέπει να έχει ξανά σπουδαία αμυντική λειτουργία, να είναι προσηλωμένος στο πλάνο και να περιορίσει την παραγωγικότητα της Ρεάλ (87 π. ανά αγώνα).

Ο θεός των Φάιναλ Φορ

Πώς ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ολυμπιακός αρνήθηκαν για πολλοστή φορά να χάσουν
Η μπασκετική κοινότητα όχι μόνο της Ευρώπης αλλά παγκοσμίως υποκλίνεται στο μεγαλείο του Βασίλη Σπανούλη και απόψε (21.00) ετοιμάζεται να βγάλει το καπέλο στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Και έχουν όλα τα φόντα οι Ερυθρόλευκοι ώστε να το κατακτήσουν και να το φέρουν πίσω στον Πειραιά, που από το βράδυ της Παρασκευής παραληρεί, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η ομάδα αρνείται να χάσει, όπως συνέβη στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο, από -19 και -17 πόντους αντιστοίχως.


«Αρνηθήκαμε να χάσουμε για πολλοστή φορά. Ακόμη και σήμερα αυτή την ομάδα την αγάπησαν ακόμη περισσότεροι Ολυμπιακοί. Αλλά την αγάπησε και όλη η Ελλάδα. Ο γιος μου μάλλον απογοητεύτηκε με αυτά που έβλεπε από τον πατέρα του και αποφάσισε να κοιμηθεί. Πλάκα κάνω, τα παιδιά είναι ξεχωριστή ιστορία στη ζωή μου. Το έχω πει και στο παρελθόν. Η ζωή και ο αθλητισμός έχουν και χαρές και λύπες. Οι Ελληνες θέλουμε μόνο να νικάμε. Πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε. Εμείς θα καταθέτουμε πάντα την καρδιά μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εχουμε αγάπη για αυτό που κάνουμε και πάθος για να νικάμε»
σχολίασε ο «Kill Bill», ο οποίος πέτυχε το ακατόρθωτο και, ενώ δεν είχε ούτε ένα εύστοχο σουτ εντός παιδιάς παρά μόνο δύο βολές, κατάφερε μέσα σε διάστημα 3’31» να σημειώσει 11 πόντους (με 1/1 δίποντο και 3/3 τρίποντα) ξαπλώνοντας στο καναβάτσο (70-68) την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ρωσική Λερναία Υδρα

Ως τότε ο ένας εκ των τριών γιων του είχε κάθε… δικαίωμα να αποκοιμηθεί καθώς η άμυνα που σχεδίασε ο κ. Δημήτρης Ιτούδης και έμοιαζε με Λερναία Υδρα –υπήρχαν φάσεις που έπεφταν δύο και τρία θηρία για να σταματήσουν τον 32χρονο σταρ –είχε κάνει το καθήκον της και με το παραπάνω, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ρωσικής ομάδας, που και εφέτος θα παίξει στον μικρό τελικό παρά τα 40 εκατ. ευρώ του ετήσιου προϋπολογισμού της. Ο κ. Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε την κίνηση-ματ ρίχνοντας στο παρκέ μια ομάδα τριών περιφερειακών (Σπανούλης, Σλούκας, Μάντζαρης) και δύο φόργουορντ (Πρίντεζης, Πέτγουεϊ), η οποία άρχισε να ροκανίζει το -9 (63-54, 3’39» πριν από το δραματικό φινάλε), να βρίσκει λύσεις και να αποκτά αυτοπεποίθηση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, που είχε ήδη βραχυκυκλώσει.
Το επόμενο στοίχημα

Στο τέλος μίλησε ο Σπανούλης, ο οποίος με τρία τρίποντα, το ένα πιο δύσκολο από το άλλο, και κορυφαία στιγμή τη «βόμβα» από τα εννέα μέτρα μπροστά στον Νάντο Ντε Κολό 9,9» πριν από τον τελευταίο ήχο της κόρνας «σκότωσε» το θηρίο και έκανε την… κόρη στην κοιλιά της συζύγου του κυρίας Ολυμπίας Χοψονίδου να χοροπηδάει πανηγυρίζοντας! Ο κορυφαίος, μακράν του δεύτερου, γκαρντ της Ευρώπης δεν έχει χάσει αγώνα σε Φάιναλ Φορ μετρώντας πλέον 7/7 νίκες, τρία ευρωπαϊκά τρόπαια (Βερολίνο 2009 με τον Παναθηναϊκό, 2012, 2013 με τον Ολυμπιακό) και ισάριθμα βραβεία MVP. Το επόμενο στοίχημά του είναι το 8/8 που είχε ως τον χαμένο ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης ΠΑΟ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αποδεικνύοντας ότι με την υπογραφή του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Αν το πετύχει, θα πρόκειται για κάρμα, για πεπρωμένο και είναι πολύ πιθανόν η οικογένεια Σπανούλη να βάλει πλώρη για το πέμπτο, μωρό και τρόπαιο…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ