Ευρωζώνη: Αύξηση της πιστωτικής επέκτασης πρώτη φορά από το 2012

Η χορήγηση δανείων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης αυξήθηκε το Μάρτιο για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση ύστερα από μείωση 0,1% τον Φεβρουάριο, είπε η ΕΚΤ. Η τελευταία αύξηση δανείων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2012.

Η χορήγηση δανείων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης αυξήθηκε το Μάρτιο για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση ύστερα από μείωση 0,1% τον Φεβρουάριο, είπε η ΕΚΤ. Η τελευταία αύξηση δανείων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2012.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ αποδεικνύονται καλύτερα των εκτιμήσεων καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν μηδενική μεταβολή στις χορηγήσεις δανείων. Ομοίως, η προσφορά χρήματος Μ3 αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 4,6%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 4,3%.

Ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις που γίνεται με το σταγονόμετρο αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την οικονομία της ευρωζώνης, αν και η εικόνα εμφανίζεται βελτιωμένη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, εκτιμούν πως η ευρωζώνη ανακάμπτει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.