Δωρεάν ιατρική βοήθεια για παιδιά στην Τρίπολη από τους Γιατρούς του Κόσμου

Στην Τρίπολη θα βρεθεί η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου για παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Στην Τρίπολη θα βρεθεί η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της Κοινωνική Πολιτικής που εφαρμόζει και σε συνεργασία με την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικής φροντίδας το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο (πλατεία Πετρινού, από τις 09:00 ως τις 14:00).
Οι υπηρεσίες υγείας του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα παρέχει δωρεάν:
– παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
– φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
– προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
– εμβολιαστκή κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά
Οι Γιατροί του Κόσμου ενημερώνονται από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Γραφείο Πρόνοιας κάθε δήμου που επισκέπτονται για τα παιδιά που δεν είναι ασφαλισμένα. Ο εμβολιασμός παρέχεται στα παιδιά ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη. Τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου είναι σε θέση να βοηθήσουν παιδιά που χρειάζονται επιπλέον εμβολιασμό ή παρακολούθηση.
Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων της κινητής παιδιατρικής και οδοντιατρικής μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές (45 νομούς και 30 νησιά). Από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει περίθαλψη σε περισσότερα από 57.000 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.