Η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων πρόκειται, υποστηρίζει η γερμανική FAZ επικαλούμενη πηγές από τις διαπραγματεύσεις, να «καταρτιστεί από κοινού». Στην κυριακάτικη έκδοσή της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στις συνομιλίες «εντοπίστηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα» και η πλευρά των πιστωτών εμφανίζεται να μιλά για «έλλειψη προετοιμασίας» της ελληνικής πλευράς.
Η εφημερίδα μιλά για τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group την Τετάρτη και ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup τη μεθεπόμενη εβδομάδα, εάν έχει καταρτισεί η λίστα.
Σε κείμενό της με τίτλο «Οι πιστωτές παραπονούνται για κακή προετοιμασία των Ελλήνων», η FAZ επικαλείται πηγές στις διαπραγματεύσεις αναφέροντας πως «η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της FAS από κύκλους της διαπραγμάτευσης, δεν έχει ακόμη υποβάλει λίστα με μεταρρυθμιστικά σχέδια στις Βρυξέλλες».
«Ναι μεν συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Αθήνας και των πιστωτών της χώρας την Παρασκευή το βράδυ για μια πρώτη συνεδρίαση, αλλά εκεί εντοπίστηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα. Η ατμόσφαιρα περιγράφηκε κατόπιν ως νηφάλια. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ΕΜΣ παραπονέθηκαν για την κακή προετοιμασία των διαπραγματεύσεων», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και προσθέτει ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ακυρωθεί επανειλημμένως συνεδριάσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.
«Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ελληνικά υπουργεία στους εκπροσώπους των πιστωτών, παρότι ο πρωθυπουργός (Αλέξης) Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στην καγκελάριο (Άγγελα) Μέρκελ την Δευτέρα», τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος των πιστωτών δηλώνει στην εφημερίδα «ήταν απογοητευτικές ημέρες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις θα ξανάρχιζαν το μεσημέρι του Σαββάτου και θα διαρκούσαν όλο το Σαββατοκύριακο.
«Η λίστα θα καταρτιστεί πλέον από κοινού», μεταφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους των πιστωτών και αναφέρει ακόμη ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. Αν ως τότε υπάρχει λίστα, συνεχίζει, το Eurogroup θα μπορούσε να συνεδριάσει εκτάκτως μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει στο μεταξύ να αποφασίσει στην Βουλή κάποιες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. «Αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν την λίστα και διαπιστώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδεσμευτεί μια τελευταία δανειακή δόση ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», επισημαίνεται ακόμη.