SAS Institute: Η ευφυΐα στην εργασία

Η SAS είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία λογισμικού στον κόσμο και θεωρείται ηγέτιδα στον χώρο των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάλυσης και ευφυΐας.

Η SAS είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία λογισμικού στον κόσμο και θεωρείται ηγέτιδα στον χώρο των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάλυσης και ευφυΐας. Το λογισμικό της SAS χρησιμοποιείται σε 138 χώρες, σε περισσότερες από 70.000 επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και πανεπιστήμια.
H SAS δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000 και απασχολεί 32 εργαζομένους. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες λογισμικού και καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς και την τάση των επιχειρήσεων για υιοθέτηση λύσεων επιχειρηματικής ανάλυσης και ευφυΐας.
Η επιτυχία του γραφείου της SAS δεν οφείλεται μόνο στις καινοτόμες λύσεις που παρέχει ο οργανισμός ή στη στρατηγική διείσδυσης του ελληνικού γραφείου στις αγορές όπου δραστηριοποιείται αλλά και στο γεγονός ότι υιοθετεί μια ανθρωποκεντρική κουλτούρα. Η έμπρακτη αναγνώριση και η επιβράβευση των στελεχών που κάνουν τη διαφορά αποτελούν βασική πρακτική της διοίκησης. Στη SAS υπάρχει ευελιξία και κατανόηση στα προσωπικά ζητήματα των υπαλλήλων παρέχοντας στους γονείς-υπαλλήλους που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω κωλύματος (π.χ., ασθένεια παιδιού) τη δυνατότητα είτε να εργαστούν από το σπίτι είτε ακόμη και να λείψουν χωρίς να επηρεασθεί ο μισθός ή το υπόλοιπο της αδείας τους.
Η εταιρεία τιμά τους υπαλλήλους που επιδεικνύουν αφοσίωση και διάθεση για προσωπική βελτίωση και διακρίνονται για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους, την εντιμότητα, το ήθος και την εργατικότητά τους.
Η επιβράβευση πραγματοποιείται με γιορτές-έκπληξη μέσα στην εταιρεία ή στο ετήσιο συνέδριο εκτός Ελλάδας προσφέροντας δώρα τελευταίας τεχνολογίας, γεύματα και ταξίδια.
Η SAS παρέχει ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και νοσοκομειακό πρόγραμμα τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τις οικογένειές τους, ετήσιο check-up, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δώρο γάμου και γέννησης παιδιού.
Προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους 25 ημέρες άδεια, ανεξαρτήτως παλαιότητας, γονική άδεια πάνω από το κανονικό όποτε ζητηθεί, ενώ σε περιπτώσεις αυξημένου εργασιακού όγκου η εταιρεία προσφέρει στους υπαλλήλους πρόσθετη άδεια.
Επίσης στους υπαλλήλους που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους δίνεται άδεια αποχώρησης από την εργασία κατά δύο ώρες νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου.
Κάθε επιτυχία αποτελεί αφορμή για μια γιορτή στη SAS. Το μεράκι της εταιρείας είναι η διοργάνωση διάφορων εσωτερικών διαγωνισμών (π.χ., διαγωνισμός φωτογραφίας) με σκοπό να «προκαλέσουν» τη δημιουργική και καλλιτεχνική πλευρά των εργαζομένων, καθώς και να μοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές. Τα έπαθλα είναι είτε δώρα ή γεύματα. Συχνά διοργανώνει συναντήσεις-έκπληξη για να γιορτάσει επιτυχίες που συνοδεύονται με φαγητό και σαμπάνια. Η εταιρεία διαθέτει και ομάδα μπάσκετ που προπονείται σε εβδομαδιαία βάση σε αθλητικό κέντρο.
Η SAS επιδεικνύει και σημαντική κοινωνική προσφορά. Σε συνεργασία με ιδρύματα για παιδιά, όπως το Ιδρυμα Χατζηκώνστα, το Ιδρυμα Μαζί για το Παιδί και τον Ξενώνα SOS Ελίζα, οι υπάλληλοι συγκεντρώνουν και προσφέρουν τρόφιμα και παιχνίδια και χρήματα.

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΕΠΠΑ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην SAS Ελλάδας, Κύπρου & Βουλγαρίας
«Εργαζόμαστε όλοι με πάθος για τη SAS»

«Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις. Η SAS Ελλάδας κατακτά για τρίτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στον θεσμό του Best Workplaces. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι τόσο για αυτή τη διάκριση όσο και για την ανταπόκριση των εργαζομένων μας, η οποία αγγίζει για μία ακόμη φορά το 100%! Η συγκεκριμένη διάκριση ενδυναμώνει εσωτερικά τις έννοιες της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση, του αμοιβαίου σεβασμού, της διατήρησης ενός ανοιχτού διαλόγου και της δίκαιης κατανομής των ευκαιριών. Η πρώτη θέση είναι απόρροια της εταιρικής κουλτούρας, των πρακτικών και φυσικά του ανθρώπινου δυναμικού μας. Στην SAS Ελλάδας πιστεύουμε πως η ικανότητα προσέλκυσης και διατήρησης δημιουργικών ανθρώπων έχει άμεσο αντίκτυπο στην εταιρική μας επιτυχία.

Οι εργαζόμενοι εμπνέονται από το λογισμικό μας και τη σημασία της συμβολής τους και βρίσκονται στο επίκεντρο της εταιρικής μας δημιουργικότητας και καινοτομίας. Εργαζόμαστε όλοι με πάθος για την SAS. Η SAS Ελλάδας έχει μια ηγεσία που ενδιαφέρεται έμπρακτα για τους ανθρώπους της και το έργο που προσφέρουν. Οι εργαζόμενοί μας αισθάνονται άνετα μιλώντας με τη Διοίκηση και έχουν την απαραίτητη καθοδήγηση για μια επιτυχημένη εργασία. Καλώντας τους εργαζομένους και ακούγοντας τις ιδέες τους, «προκαλούμε» την παραγωγικότητα στην εργασία, ενώ οι ίδιοι βοηθούν στον προσδιορισμό νέων τρόπων βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος και της κοινωνικής μας ευθύνης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι οι άνθρωποί μας συμφωνούν πως η SAS είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργάζονται και είναι υπερήφανοι που αποτελούν κομμάτι της. Για εμένα, που έχω την τιμή να διευθύνω το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της SAS Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια, η στιγμή αυτή αποτελεί αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες του επαγγελματικού μου βίου».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.