PepsiCo-Tasty Foods: Εξαγωγή ελληνικών ταλέντων

Η ιστορία της PepsiCo διεθνώς χρονολογείται από το 1898. Τότε ήταν που ο φαρμακοποιός Galleb Bradham από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών εφηύρε το αρχικό αναψυκτικό το οποίο ονόμασε Pepsi.

Η ιστορία της PepsiCo διεθνώς χρονολογείται από το 1898.Τότε ήταν που ο φαρμακοποιός Galleb Bradham από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών εφηύρε το αρχικό αναψυκτικό το οποίο ονόμασε Pepsi. Η PepsiCo σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στη Β. Αμερική και τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.
Στην Ελλάδα η PepsiCo-Tasty Foods ιδρύθηκε το 1989, απασχολεί πάνω από 700 εργαζομένους και έχει στο προϊοντικό της portofolio μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες αλμυρών σνακς. Η εταιρεία έχει συμμετάσχει και διακριθεί επανειλημμένως στην έρευνα Best Workplaces τα τελευταία χρόνια.
Εχει καθιερώσει την πρακτική των Employee Assistance Programs τα οποία προσφέρουν 24ωρη γραμμή υποστήριξης και συναντήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προσωπικού προβλήματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην «Υγεία και Ασφάλεια», καθώς θεμελιώδης αρχή της εταιρείας είναι να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε μορφή κινδύνου.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, διαθέτει ολοκληρωμένη πολιτική επιβράβευσης η οποία αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων στην επιτυχία της. Στη βάση αυτή έχουν θεσμοθετηθεί βραβεύσεις «Απόδοσης» στην Ελλάδα, ενώ οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες εκδηλώσεις επιβράβευσης του ομίλου PepsiCo, όπως τα βραβεία «Διαφορετικότητας και συμπερίληψης» και «Απόδοσης με σκοπό», το «Chairman’s Award» και το «Ring of Honor».
Η διαδικασία της επιβράβευσης έχει ενισχυθεί με μια νέα πρακτική, το «Thank you Card». Είναι μια κάρτα την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για να λένε ξεχωριστά καθημερινά «ευχαριστώ» διακρίνοντας τους συναδέλφους με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Το πρόγραμμα PepsiCo ExCEL απευθύνεται στα παιδιά των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σε όλον τον κόσμο και προσφέρει 250 υποτροφίες κάθε χρόνο.
Πέραν της ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης που καλύπτει και εξαρτώμενα μέλη της οικογενείας του εργαζομένου, υπάρχει κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά 6 μηνών ως 3 ετών. Παράλληλα παρέχεται και η χρήση του νέου μοντέρνου γυμναστηρίου, καθώς και η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι.
Η συναδελφικότητα και η ομαδική δουλειά αποτελούν βασικές αξίες. Ετσι οργανώνονται πολυάριθμες εκδηλώσεις και συναντήσεις για την ενίσχυση του συναδελφικού κλίματος. Μία από αυτές είναι το «Pepsico Breakfast», ένα διαφορετικό πρωινό που διοργανώνεται κάθε τρεις μήνες και δίνει την ευκαιρία στους εργαζομένους των κεντρικών γραφείων να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και να γνωρίσουν τους καινούργιους συναδέλφους. Τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν τα Εργαστήρια «Αξιών» που ήταν βασισμένα στο γνωστό σε όλους επιτραπέζιο παιχνίδι «Taboo».
Οι άνθρωποι της εταιρείας αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για την επιτυχία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της PepsiCo-Tasty Foods. Με αυτή τη φιλοσοφία η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην ολοκληρωμένη κατάρτιση και στην προσωπική ανάπτυξη. Η PepsiCo-Tasty Foods «εξάγει» ελληνικά ταλέντα που αξιοποιούνται στις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου. Τα τελευταία χρόνια 17 άτομα έχουν αναλάβει διεθνείς ρόλους έχοντας ως βάση τους την Ελλάδα και εκμεταλλευόμενοι το νέο παγκόσμιο μοντέλο λειτουργίας της PepsiCo.
Στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας η PepsiCo-Tasty Foods ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει συσταθεί 15μελής επιτροπή εθελοντικής προσφοράς πουι έχει υιοθετήσει µια οικογένεια με έξι παιδιά στα Παιδικά Χωριά SOS.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΚΑΡΙΓΑΚΗ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Βαλκανίων, Marketing Αν. Ευρώπης, Franchise ΝA Ευρώπης της PepsiCo
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα για τους ανθρώπους μας

«Οταν μια εταιρεία βραβεύεται ως Great Place to Work για όγδοη χρονιά, μόνο περηφάνια μπορεί να αισθάνεται. Και στην PepsiCo-Tasty Foods είμαστε πραγματικά περήφανοι, όχι μόνο για τη βράβευση, αλλά κυρίως γιατί αναδεικνύεται η εμπιστοσύνη των ανθρώπων μας, η πίστη στη συναδελφικότητα, σε όλα όσα κάνουν μια εταιρεία μεγάλη και ένα περιβάλλον εργασίας ξεχωριστό. Πραγματικά, νιώθουμε χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη για τα επόμενα βήματά μας.
«Ο,τι δημιουργεί καλό στην κοινωνία, κάνει καλό και στην επιχείρηση». Φιλοσοφία της PepsiCo είναι ότι αποτελούμε μέρος της κοινωνίας που δραστηριοποιούμαστε και οφείλουμε να ανταποδίδουμε σε αυτήν. Αποζητάμε τη διαφορά στη διαχρονικότητα, μέσα από διαδικασίες, αξίες και πολιτικές, με απώτερο στόχο το χαμόγελο των εργαζομένων, των πελατών, των καταναλωτών και των κοινωνικών εταίρων μας.
Πρόσφατα, οι άνθρωποί μας ανέδειξαν μια ξεχωριστή ιδέα, που αφουγκράζεται μια βασική ανάγκη της κοινωνίας και θα λανσαριστεί σύντομα, το πρωτότυπο PEPSICO SCHOOL. Το νέο «σχολείο» της PepsiCo ανοίγει τις πόρτες της εταιρείας και θα υποδέχεται πτυχιούχους που αναζητούν εξειδικευμένη γνώση και θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα από τα 12 προγράμματα, που «διδάσκουν» τα ίδια μας τα στελέχη. Ανυπομονούμε πραγματικά να τους υποδεχτούμε και να τους φέρουμε σε επαφή με την τεχνογνωσία και την κουλτούρα της εταιρείας και των ανθρώπων μας.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η πολιτική μας για την εξισορρόπηση προσωπικής και εργασιακής ζωής, που υλοποιείται μέσω μιας σειράς προγραμμάτων. Το FLEXICO, για παράδειγμα, είναι μια πρακτική που εστιάζει στην ευελιξία ως προς τον τόπο, τον χρόνο και την ημέρα εργασίας.
Ο θεσμός Great Places to Work προάγει την ευγενή άμιλλα, προτρέποντας τις εταιρείες να αναπτύσσονται και να μετασχηματίζονται μέσα από την υγιή ανάπτυξη και υποστήριξη των ανθρώπων τους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ξεχωριστούς ανθρώπους της PepsiCo-Tasty Foods που καθημερινά προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.