To 1923 οι δανοί ιδρυτές της εταιρείας Novo Nordisk A/S ξεκίνησαν ένα ταξίδι για να αλλάξουν τον διαβήτη. Σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλον τον κόσμο δουλεύουν με πάθος και δέσμευση να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι για να προλάβουν, να αντιμετωπίσουν και τελικά να θεραπεύσουν τον διαβήτη.
H Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1990, απασχολεί 52 εργαζομένους και διαθέτει στη χώρα μας τα προϊόντα της Novo Nordisk.
Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία παρέχει στο προσωπικό το πρόγραμμα EAP (Employee Assistance Program), το οποίο παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους εργαζομένους και στην οικογένειά τους. Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από περίπου το 30% των εργαζομένων και των μελών της οικογενείας τους και, εκτός από θέματα εργασιακά, αφορά προσωπικά θέματα όπως παιδιών στην εφηβεία, γάμου κ.τ.λ. Επιπλέον, μέσω του ιδιωτικού προγράμματος υγείας που προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους, σε εκείνους που βρίσκονται σε άδεια ασθενείας πάνω από 30 ημέρες χορηγείται το 50% του μεικτού τους μηνιαίου μισθού προκειμένου να καλύψουν τον πραγματικό τους μισθό.
Η αναγνώριση των εργαζομένων είναι βασική προτεραιότητα της εταιρείας και το επιτυγχάνει μέσα από διαδικασίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης αλλά και επιβράβευσης. Η επιβράβευση γίνεται είτε με τρόπο χρηματικό (bonus) είτε ηθικό, όπως ανακοινώσεις σε συναντήσεις ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με εορτασμό (γεύμα ή εκδήλωση στο τμήμα). Η πολύχρονη υπηρεσία επιβραβεύεται με έναν μισθό για τα 10 ή 20 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία.
Η εταιρεία προσφέρει ένα καλό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που καλύπτει τον εργαζόμενο αλλά και την οικογένειά του με 80% για εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και 100% για νοσοκομειακή περίθαλψη.
Η εταιρεία παρέχει σε κάθε εργαζόμενο ticket restaurant αξίας 6 ευρώ για κάθε ημέρα εργασίας, δωρεάν φρέσκα φρούτα και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της εργασίας, δώρο γάμου (600€), δώρο Χριστουγέννων αξίας 100€ για κάθε παιδί ως την ηλικία των 18 ετών, χρηματικό ποσό 1.500€ στους μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου για βαθμολογία πάνω από 18,5 και ποσό αξίας 3.000€ στους μαθητές που επιτυγχάνουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων τα τέσσερα τελευταία χρόνια διοργανώνεται ετήσια συνάντηση εκτός Αθηνών με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Η συνάντηση έχει και εορταστικό χαρακτήρα, αφού, εκτός της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρονιάς, γίνεται και η βράβευση των καλυτέρων. Ακολουθούν επίσημο δείπνο και εκδρομή την επομένη της επίσημης συνάντησης. Πριν από τα Χριστούγεννα γίνεται γιορτή για τον στολισμό του δέντρου και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στην εταιρεία με γλυκά και φαγητό.
Η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά όλες τις ομάδες/συλλόγους ασθενών με διαβήτη και αιμορροφιλία και στηρίζει τις δράσεις τους, όπως π.χ. τις παιδικές κατασκηνώσεις παιδιών με διαβήτη (όπου μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά και εργαζόμενοι). Η εταιρεία στηρίζει επίσης ερασιτέχνες αθλητές με διαβήτη οι οποίοι συμμετέχουν στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας ή στο Olympus Marathon.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΜΑΚΛΗ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Novo Nordisk Ελλάς
«Κάνουμε πράξη τις αξίες μας καθημερινά»

Η διάκριση της Novo Nordisk Ελλάς στα Best Workplaces αποτελεί σημαντική επιβράβευση τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τους ανθρώπους μας. O τρόπος διοίκησης της Novo Nordisk (The Novo Nordisk Way) εξασφαλίζει την ευθυγράμμιση των ατομικών στόχων με τους επιχειρηματικούς μας στόχους για την επίτευξη αποτελεσμάτων και την ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων με διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις. Οταν υπάρχουν σαφείς και μετρήσιμοι στόχοι, όλοι γνωρίζουν ποιες προσδοκίες πρέπει να εκπληρώσουν, ενώ είναι ευκολότερο να αξιολογηθούν και να ανταμειφθούν οι επιδόσεις και να εντοπιστούν, καθώς και να αναπτυχθούν ταλέντα.

Οι εργαζόμενοι στη Novo Nordisk γνωρίζουμε καλά ότι η εταιρική μας φιλοσοφία είναι κάτι παραπάνω από απλά λόγια, κάνουμε πράξη τις αξίες μας καθημερινά. Οι αξίες αποτελούν το θεμέλιο των επιχειρηματικών μας αποφάσεων. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στη συμμετοχή όλων των υπαλλήλων, των οποίων η γνώμη και η συναίνεση γίνονται πάντα σεβαστές. Η δέσμευσή μας για ποιότητα και η εστίασή μας στη διατήρηση υψηλών δεοντολογικών προτύπων συμβαδίζουν με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς τους ασθενείς και την κοινωνία.
Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοί μας συμμετέχουν εθελοντικά σε διάφορες δημιουργικές και φιλόδοξες δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν την κοινωνική μας ευθύνη, βοηθούν το τοπικό περιβάλλον ή και τα δύο: από τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για τον διαβήτη ως τη διατήρηση ανοικτών διαύλων παροχής ιατροφαρμακευτικών προϊόντων σε κοινωνικά ιατρεία της χώρας ή σε απομακρυσμένες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο διαδίδουμε και συμβάλλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και τις κοινωνίες που τους στηρίζουν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ