H ING Ελλάδος, που σύντομα μετονομάζεται σε ΝΝ Hellas, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 35 χρόνια και αποτελεί μέλος του ομίλου ΝΝ, ενός ασφαλιστικού και επενδυτικού ομίλου με δραστηριότητα σε περισσότερες από 18 χώρες και ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη και Ιαπωνία.
Το 2014 διοργάνωσε ένα καινοτόμο πρόγραμμα θετικής ψυχολογίας για τα στελέχη της με στόχο να ενδυναμώσει τις συμπεριφορές και τις δεξιότητες εκείνες που οδηγούν στη θετική προσέγγιση της ζωής και κατά συνέπεια της επαγγελματικής ανάπτυξης. Βασισμένο στις ίδιες αρχές, πραγματοποιήθηκε επίσης πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για γονείς που αφορούσε την ανάπτυξη της θετικής ψυχολογίας στην οικογένεια (positive parenting).
Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των στελεχών αποτελεί προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο χρηματοδοτούνται μεταπτυχιακές σπουδές σε εργαζομένους με προοπτικές ανέλιξης στον οργανισμό.
Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους εντάσσονται σε ένα ομαδικό πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης, είναι ασφαλισμένοι από την πρώτη ημέρα εργασίας τους, ενώ μέσω της συνεργασίας με μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ασθένειας έχουν τη δυνατότητα παροχής δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών και ιατρικού ελέγχου check up.
Η εταιρεία φροντίζει επίσης για τη συνταξιοδοτική κάλυψη των εργαζομένων της καθώς διπλασιάζει το ποσό που καταβάλλουν οι ίδιοι (1,5%-3%) στο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα.
Σε περιπτώσεις που κάποιος εργαζόμενος απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντά του λόγω σοβαρής ασθενείας η εταιρεία συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις αποδοχές του.
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος διάρκειας 19 εβδομάδων (ποσοστό επιτυχίας 64%), δύο ημέρες τον χρόνο επιπλέον άδεια, επίδομα γέννησης (€200 για το πρώτο παιδί και ως €550 για το τρίτο παιδί), επίδομα γάμου (€200), επίδομα παιδικού σταθμού (€150 μηνιαίως), ticket restaurant για τους εργαζομένους των κεντρικών γραφείων (€510 τον χρόνο), προγράμματα πρώτων βοηθειών, έξτρα άδεια μητρότητας 8 ημέρες, εκπτωτική κάρτα για θέατρα, ειδική θέση πάρκινγκ για ποδήλατα κ.ά.
Οι πρακτικές και συμπεριφορές των εργαζομένων αντικατοπτρίζουν τις τρεις βασικές εταιρικές αξίες: Νοιαζόμαστε, είμαστε ξεκάθαροι και δεσμευόμαστε. Στο πλαίσιο των αξιών αυτών οι ευκαιρίες για ψυχαγωγία των εργαζομένων βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες της εταιρείας. Η εταιρεία διοργανώνει ετήσια καλοκαιρινά πάρτι, εκδηλώσεις στολισμού χριστουγεννιάτικου δέντρου κ.τ.λ.
Επιπλέον, προωθώντας τον υγιεινό τρόπο ζωής και ευεξίας, εφαρμόζει τη φιλοσοφία Live Well. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει τη δική της ΙΝG Running Team με συμμετοχή των εργαζομένων και των ασφαλιστικών συμβούλων, η οποία συμμετέχει σε σημαντικά running events.
Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε εθελοντικές δράσεις για διάφορους φορείς και ΜΚΟ (όπως τα χωριά SOS). Το 2012 οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν μισό τόνο ρούχα και βασικά αγαθά για περίπου 100 οικογένειες, το 2013 πάνω από 3 τόνους πράγματα, ενώ παράλληλα εργαζόμενοι από τα κεντρικά γραφεία επισκέπτονται συστηματικά τα χωριά SOS για εθελοντική βοήθεια και δράση.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ, γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
«Στόχος μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι»

Η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στην έρευνα «Best Workplaces» και η διάκριση στην τρίτη θέση συνιστούν μια ιδιαίτερα τιμητική αναγνώριση για την εταιρεία μας. Η βράβευση αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς, αφού αποδεικνύει ότι σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με μεγάλες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και συνεχείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η εταιρεία μας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την αξιοπιστία της, τη συνέπειά της και τον σεβασμό προς τους εργαζομένους. Το ουσιαστικότερο γεγονός είναι ότι η διάκριση αυτή έρχεται από τους ανθρώπους μας και αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη αναγνώριση των πρακτικών και του εργασιακού κλίματος. Η ΙΝG Ελλάδος, που σύντομα μετονομάζεται σε NN Hellas, έχει ήδη καταλάβει για τρία συνεχή χρόνια την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος ΝΝ, επιτυγχάνοντας κορυφαία αποτελέσματα στην έρευνα δέσμευσης των εργαζομένων και έχοντας διακριθεί ως η χώρα όπου, σύμφωνα με τους εργαζομένους, η διοίκηση ενεργεί περισσότερο σύμφωνα με τις εταιρικές μας αξίες.
Το 2013 υιοθετήσαμε τη φιλοσοφία «Live Well» που βασίζεται στην υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο προωθούμε ενέργειες που βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων μας. Η εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα δραστήρια στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας αναπτύσσοντας το πρόγραμμα «Ζήσε υπεύθυνα», το οποίο διαθέτει πολλούς πυλώνες δράσης. Οι ενέργειες του προγράμματος εστιάζουν περισσότερο στον πυλώνα «Κοινωνία και Παιδί» ενισχύοντας οργανισμούς που στηρίζουν οικογένειες και παιδιά σε ανάγκη. Οι άνθρωποι της ING αγκαλιάζουν και συμμετέχουν δυναμικά σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι μέσα από τις εταιρικές μας αξίες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ