Η Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, εταιρεία της Vivartia, θυγατρική της MIG, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, γιόρτασε πρόσφατα τα 45 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Με 340 εργαζομένους, όντας πρωτοπόρος στην Ελλάδα στη συμβολαιακή γεωργία, η εταιρεία πρωταγωνιστεί στα κατεψυγμένα λαχανικά, στα προϊόντα ντομάτας και στις φρέσκες σαλάτες Μπάρμπα Στάθη, καθώς και στα προϊόντα ζυμών «Χρυσή Ζύμη».
Η Μπάρμπα Στάθης στηρίζει έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό της, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, χωρίς περικοπές μισθών και μειώσεις προσωπικού, επενδύοντας στην καινοτομία και στην ανάπτυξη των εργαζομένων.
Η εταιρεία έχει θεσπίσει σχήμα αναγνώρισης και επιβράβευσης προσωπικού με επί μέρους κριτήρια σε θέματα που αφορούν την ομαδικότητα, την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την εξαιρετική επίδοση, παράγοντες οι οποίοι διευρύνουν τις δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης των εργαζομένων.
Παρέχονται από την εταιρεία προγράμματα εκπαίδευσης τόσο στα άμεσο αντικείμενο εργασίας τους όσο και σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Η εταιρεία προσφέρει ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους της με ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Επίσης έχει θεσπίσει πρόγραμμα παροχών προς τους εργαζομένους της με στόχο να επιβραβεύει τη διαχρονική τους προσφορά και αφοσίωση στην εταιρεία (ευέλικτο ωράριο για νέες μητέρες, δωροεπιταγές, επιπλέον ημέρες άδειας, επιδότηση αγοράς προϊόντων της κ.τ.λ.).
Παράδειγμα της αφοσίωσης και του άριστου εργασιακού κλίματος αποτελεί η αποκατάσταση έπειτα από μια μεγάλη ζημιά στις αρχές του 2010 σε νευραλγικό τμήμα του εργοστασίου της εταιρείας, στην πιο κρίσιμη για την παραγωγή περίοδο του χρόνου, όπου οι εργαζόμενοι με πραγματική αυταπάρνηση, «σαν να κάηκε το σπίτι τους», εργάστηκαν νυχθημερόν για να επαναφέρουν τη ζημιά σε χρόνο-ρεκόρ και το κατάφεραν. Το γεγονός της αποκατάστασης και η ιδιαίτερη προσπάθεια των εργαζομένων γιορτάστηκαν με μια μεγάλης συμμετοχής εκδήλωση όπου τιμήθηκαν για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην εταιρεία.
Το Σωματείο σε συνεργασία με την εταιρεία δημιούργησαν Τράπεζα Αίματος η οποία καλύπτει σε περίπτωση ανάγκης περιστατικά όλων των εργαζομένων και συγγενών τους πρώτου βαθμού. Επιπλέον η εταιρεία επιδοτεί πρωτοβουλίες του σωματείου εργαζομένων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή του.
Η Μπάρμπα Στάθης εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα την πράσινη ανάπτυξη στον πρωτογενή και στον δευτερογενή τομέα αλλά και στον τομέα διακίνησης των προϊόντων με πρακτικές που δεν μολύνουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και ελαχιστοποίησης των ρύπων.
Η εταιρεία συμμετέχει σε ενισχυτικά και χορηγικά αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα υποστηρίζοντας φιλανθρωπικά ιδρύματα, συλλόγους, δήμους και άλλους τοπικούς φορείς μέσω των πρωτοβουλιών «Μπορούμε», «Δεσμός» κ.ά., προσφέροντας πληθώρα προϊόντων που έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας.
Σημαντική είναι και η πρωτοβουλία των εργαζομένων που αφορά τη συγκέντρωση κάθε χρόνο χρηματικού ποσού με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Αγιος Στυλιανός».

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΙΜΟΓΛΟΥ, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
«Ηθικές αξίες και προϊόντα με σεβασμό στον άνθρωπο»

«Είμαι υπερήφανος που εργάζομαι και αποτελώ μέλος της μεγάλης οικογένειας του Μπάρμπα Στάθη. Η διάκρισή μας στο πλαίσιο του Best Place to Work 2015, με τη για πρώτη φορά συμμετοχή μας, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μια απόδειξη ότι έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, ένα σωστό περιβάλλον εργασίας στο οποίο αναδεικνύονται και προάγονται ηθικές αξίες και προϊόντα με σεβασμό στον άνθρωπο.Σε αυτό το περιβάλλον διοίκηση και εργαζόμενοι μοιράζονται τις επιτυχίες, όπως σήμερα, αλλά και τις δύσκολες στιγμές. Η επιτυχία μας πιστεύουμε ότι βασίζεται στους ανθρώπους μας, στην ηγεσία μας και στα προϊόντα μας. Οι άνθρωποί μας είναι εκείνοι που αναδεικνύουν καθημερινά τον Μπάρμπα Στάθη ως τον ιδανικό χώρο εργασίας. Η ηγεσία μας είναι αυτή που μοιράζεται και στηρίζει αυτή τη win-win σχέση, χωρίς περικοπές μισθών και μειώσεις προσωπικού, επενδύοντας στην καινοτομία και στην ανάπτυξη των εργαζομένων.
Τα προϊόντα μας είναι καρποί από τα χωράφια μας που τα επεξεργαζόμαστε με τα τελειότερα συστήματα σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον και τα προωθούμε στην αγορά μέσα από τα άριστα εκπαιδευμένα δίκτυα πωλητών μας. Τα παραπάνω λοιπόν είναι το αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί διαχρονικά με συνέπεια, επένδυση στον άνθρωπο, με ειλικρίνεια και με βήμα-βήμα κτίσιμο της εμπιστοσύνης. Μάθαμε να ακούμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Για αυτά είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε στον Μπάρμπα Στάθη. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μαςπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί δημιουργήσαμε αυτή τη μοναδική εταιρική κουλτούρα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ