MARS Group (Hellas): «Σοκολατένιες» στιγμές…

Η ιστορία της Mars αρχίζει το 1911 στην Tacoma της Washington όπου ο ιδρυτής της Franc C. Mars δημιούργησε στην κουζίνα του τις πρώτες φημισμένες σοκολάτες.

Η ιστορία της Mars αρχίζει το 1911 στην Tacoma της Washington όπου ο ιδρυτής της Franc C. Mars δημιούργησε στην κουζίνα του τις πρώτες φημισμένες σοκολάτες. Σήμερα με περισσότερους από 75.000 συνεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο η Mars διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από σοκολάτες, τρόφιμα, ποτά, και προϊόντα φροντίδας κατοικιδίων. Η Royal Canin, καινοτόμος εταιρεία στην υγιεινή διατροφή της γάτας και του σκύλου, ιδρύθηκε το 1968 από τον κτηνίατρο Jean Cathary και ανήκει στον όμιλο Mars, από το 2002.
Η MARS Group (Hellas), με περισσότερους από 150 εργαζομένους, περιλαμβάνει τις εταιρείες MARS Hellas και Royal Canin Hellas. Η MARS Group (Hellas), με γνώμονα τις 5 θεμελιώδεις αρχές της, οι οποίες είναι η ποιότητα, η υπευθυνότητα, η αμοιβαιότητα, η αποτελεσματικότητα και η ελευθερία, καλλιεργεί και συντηρεί ένα οικογενειακό εργασιακό κλίμα όπου όλοι οι εργαζόμενοι αποκαλούνται «συνεργάτες».
Οι αρχές της MARS έχουν περάσει στο DNA των εργαζομένων και γίνονται πράξη στην καθημερινότητά τους στα πιο απλά πράγματα. Η εταιρεία προσπαθεί να εμφυσήσει στους εργαζομένους τη νοοτροπία του νικητή ζητώντας τους να προβάλλουν οι ίδιοι τις δικές τους μικρές νίκες και τις δικές τους ιδέες πως η εταιρεία μπορεί να γίνει πιο αποδοτική («Πρόγραμμα Winning Every Day»).
Η κουλτούρα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα φιλική. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν και οι «γωνιές ενέργειας» όπου οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μπορούν να χαλαρώσουν.
Στη MARS Group (Hellas) δεν υπάρχει η έννοια της γραμματειακής υποστήριξης, ακόμη και τα υψηλόβαθμα στελέχη θα βγάλουν μόνοι τους φωτοτυπίες και θα φτιάξουν τον καφέ τους. H αναγνώριση των νέων καινοτόμων ιδεών είναι καθημερινή και συνδυάζεται με βραβεία, μικρά δώρα, γιορτές, τιμητικές πλάκες, ticket restaurant και ταξίδια.
Η εταιρεία θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων της όσον αφορά την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, γι’ αυτό και προσφέρει ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, χρηματοδότηση για γυμναστήριο, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, κάλυψη του κόστους των διοδίων της Αττικής οδού, δώρο γάμου (€200), μηνιαίο επίδομα φαγητού, έξτρα ημέρες άδειας και σχολικά είδη στα παιδιά των εργαζομένων.
Η διασκέδαση θα μπορούσε να θεωρηθεί η έκτη θεμελιώδης αρχή της MARS Group (Hellas). Πέρα από το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο πάρτι, οι εργαζόμενοι διασκεδάζουν με διαγωνισμούς μαγειρικής, αποκριάτικα πάρτι, αγώνες ράγκμπι, μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους ή τα αγαπημένα τους κατοικίδια στο γραφείο, να συμμετέχουν σε εκδρομές για σύσφιξη σχέσεων.
Η MARS Group (Hellas) ενδιαφέρεται για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Το 2014 η εταιρεία προσέφερε τρόφιμα σε μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων και ΜΚΟ, ενώ εργαζόμενή της συμμετείχε και στο παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού της εταιρείας στο εξωτερικό, στην Γκάνα της Αφρικής. Οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ειδική εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς που διοργανώθηκε για τη ΜΚΟ Κάνε μια Ευχή, ενώ συμμετείχαν και εθελοντικά στη συγκέντρωση φαγητών και αγαθών για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών ΔΑ.


ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ, Corporate Affairs Manager της Mars Hellas, Balkans and Adriatic
ΕΙΡΗΝΗ ΤΑΤΛΑ, Royal Canin Hellas, Romania, Bulgaria & Slovenia Corporate Affairs Director
«Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό»

Με μεγάλη χαρά και τιμή για όλους εμάς τους εργαζομένους στη Mars Inc., διακρινόμαστε φέτος στη 2η θέση στη λίστα Best Workplaces Greece 2015, στην κατηγορία των εταιρειών που απασχολούν 50 έως 250 εργαζομένους, ανεβαίνοντας κατά δύο θέσεις στην ετήσια κατάταξη σε σύγκριση με πέρυσι. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων, διαθέτοντας στην αγορά μερικά από τα πλέον αγαπημένα brands.
Η βράβευση αυτή μάς κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς φέτος διακριθήκαμε μέσω των δύο εταιρειών που μας εκπροσωπούν: της Mars Hellas και της Royal Canin Hellas. Αποδείχθηκε έτσι, με την από κοινού συμμετοχή των δύο εταιρειών, ότι σε όλες τις εταιρείες μας προάγεται και κυριαρχεί το πνεύμα της συνεργασίας, όπου οι άριστες σχέσεις στελεχών και εργαζομένων αποτελούν τη ζεύξη ποιοτικών συνθηκών εργασίας και αποτελεσματικότητας.
Στόχος της Mars Inc. διεθνώς, και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον κορμό της εταιρείας που δεν είναι άλλος από το ανθρώπινο δυναμικό, εξασφαλίζοντας ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους –τους συνεργάτες, όπως τους αποκαλούμε -, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοκρατία, στην υγεία, στην ποιότητα ζωής, καθώς και στη συστηματική προσφορά ευκαιριών εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης για όλους.
Η φιλοσοφία μας, η οποία συνοψίζεται σε πέντε βασικές αρχές (υπευθυνότητα, ποιότητα, αποτελεσματικότητα, ελευθερία και αμοιβαιότητα), ενισχύει το πνεύμα της συλλογικής προσπάθειας, τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις αποφάσεις, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων εκ μέρους τους. Στόχος μας είναι να αισθάνονται όλοι μέρος μιας μεγάλης και ασφαλούς οικογένειας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.