H British American Tobacco έχει δυναμική παρουσία στον χώρο της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας για περισσότερα από 100 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 57.000 εργαζομένους, ενώ εμπορεύεται πάνω από 200 εμπορικά σήματα που πωλούνται σε περισσότερες από 200 χώρες.
Η εταιρεία είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, διαχειρίζεται κάποιες από τις γνωστότερες μάρκες και απασχολεί 100 εργαζομένους.
Δίνει στους εργαζομένους της τη δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου, παρέχει άδεια σπουδών μετ’ αποδοχών, δίνει μία επιπλέον ημέρα άδεια ασθενείας, για όσους επιθυμούν υπάρχει πρόγραμμα παρατεταμένης άδειας (άνευ αποδοχών), μπορεί να χορηγήσει δάνεια ενώ διατηρεί και τράπεζα αίματος σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχει ακολουθήσει ένα Diversity Plan με στόχο να βελτιώσει την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη βελτίωση των δεικτών διαφορετικότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί ενέργειες που βοηθούν να μην υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι στις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και έχει θεσπίσει ποσόστωση στη short list των προσλήψεών της, με στόχο να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 50% γυναίκες και 50% άνδρες.
Οι υπάλληλοι απολαμβάνουν μεταξύ άλλων ιδιωτικό συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα για όλους τους εργαζομένους. Παρέχει δωρεάν καφέ, φρούτα και φρυγανιές, το μεσημεριανό φαγητό των εργαζομένων, δώρο γάμου, καθώς και προσωπικά δώρα για τους εργαζομένους, τους συζύγους και τα παιδιά τους τα Χριστούγεννα.
Στην κοπή της πίτας προσφέρονται 20 δώρα σημαντικής αξίας, ανάμεσά τους τριήμερα και τετραήμερα ταξίδια.
Εκτός από το χριστουγεννιάτικο πάρτι για τα παιδιά και την ετήσια γιορτή, δεν λείπουν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία λανσαρίσματος ενός προϊόντος ή ολοκλήρωσης κάποιου μεγάλου έργου, ή πάρτι για αυτούς που ολοκληρώνουν επιτυχημένα ένα σύνθετο project. Τα happenings είναι συχνά, ενώ ιδιαίτερη νότα δίνει και ο καλαίσθητος χώρος των γραφείων που περιλαμβάνει πρωτοποριακό lounge με ποδοσφαιράκι για τις ώρες διαλείμματος!
Και να μην παραλείψουμε τη δυνατή ομάδα μπάσκετ όπου συμμετέχουν 25 εργαζόμενοι από όλες τις βαθμίδες της εταιρείας.
Στην British American Tobacco Hellas το σύνθημα είναι «Δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία» και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες αυτές επιδεικνύοντας σημαντική κοινωνική προσφορά με εθελοντική συμμετοχή.
Στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της British American Tobacco Hellas «Μαζί Φτιάχνουμε Σπίτι», όπου η εταιρεία δημιούργησε σπίτια για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, οι εργαζόμενοι έβαλαν τις τελευταίες πινελιές και παρέδωσαν τα σπίτια. Η British American Tobacco Hellas έχει αναλάβει την κάλυψη του κόστους των εργασιών ανακατασκευής των σπιτιών αυτών. Και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στήριξης του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Praksis», εργάστηκαν εθελοντικά για την ανακαίνιση του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.
Παλαιότερες ενέργειες περιλαμβάνουν τη συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «We Cook for Good» προετοιμάζοντας και συσκευάζοντας φαγητό για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τον καθαρισμό χώρου στο σταθμό του Θησείου από αποτσίγαρα στο πλαίσιο της ενέργειας «ΟΠΑ! ΓΟΠΑ».


GIANPIERO PAZZANEZE, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas
«Αξία καθημερινά με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους μας»

Tο εφετινό βραβείο «Best Workplace» είναι το έκτο που λαμβάνει ο οργανισμός μας τα τελευταία χρόνια για το εργασιακό του περιβάλλον κάνοντάς μας υπερήφανους για το ότι η δέσμευσή μας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους μας.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που η British American Tobacco Hellas βρίσκεται για ακόμη μία φορά ανάμεσα στις εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Eλλάδα. Σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον όπου δραστηριοποιούμαστε η διάκριση έχει για εμάς τριπλή σημασία: απονέμεται από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό (Great Place to Work Institute), είναι βασισμένη στην αξιολόγηση των πρακτικών που εφαρμόζουμε στον οργανισμό μας, αλλά πάνω από όλα είναι βασισμένη στη γνώμη των ανθρώπων μας!
Η βάση της διάκρισης είναι η προσήλωση της British American Tobacco Hellas στις καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού και στον υπεύθυνο τρόπο εργασίας. Tα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία μας έχει επενδύσει πάνω από 3.000 ώρες εκπαίδευσης στους εργαζομένους της.
Οι εργαζόμενοι είναι ενεργό μέρος των κοινωνικών πρωτοβουλιών μας. Τον Δεκέμβριο η εταιρεία μας ανέλαβε την πλήρη ανακατασκευή δύο εγκαταλελειμμένων σπιτιών στο κέντρο της Αθήνας και μαζί με τους εργαζομένους που συνέβαλαν στην προσπάθεια παρέδωσε αυτές τις κοινωνικές κατοικίες στις αρμόδιες αρχές με σκοπό να στεγάσουν ανθρώπους και οικογένειες που κινδυνεύουν ή έχουν ήδη μείνει χωρίς στέγη. Η British American Tobacco Hellas τιμά καθημερινά τη δέσμευσή της προς την ελληνική οικονομία και κοινωνία και είμαστε υπερήφανοι που σε αυτό το ταξίδι οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι άνθρωποί μας!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ