Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ: Το χαμόγελο του εργαζομένου

Η Β. Καυκάς ΑΕ δραστηριοποιείται στον κλάδο του ηλεκτρολογικού, βιομηχανικού υλικού, ενεργειακών λύσεων αλλά και του οικιακού και αρχιτεκτονικού φωτισμού.

Η Β. Καυκάς ΑΕ δραστηριοποιείται στον κλάδο του ηλεκτρολογικού, βιομηχανικού υλικού, ενεργειακών λύσεων αλλά και του οικιακού και αρχιτεκτονικού φωτισμού.
Ξεκίνησε ως οικογενειακή εταιρεία το 1975 με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο Μαρκόπουλο από τον ιδρυτή της Βασίλη Καυκά. Η εταιρεία εμπορεύεται διακοπτικό υλικό, καλώδια και υλικά ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες και βιομηχανικό υλικό. Διαθέτει δύο μονάδες κατασκευής ηλεκτρολογικών πινάκων χαμηλής και μέσης τάσης, καθώς και ένα δίκτυο 47 καταστημάτων πανελλαδικά, απασχολώντας περισσότερους από 660 εργαζομένους.
Η Καυκάς όλα τα χρόνια της πορείας της βασίστηκε και συνεχίζει να βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων της βρίσκεται στην εταιρεία περισσότερα από 10 έτη. Η εταιρεία αναγνωρίζει την προσπάθεια των υπαλλήλων της και γι’ αυτό έχει θεσπιστεί βραβείο αναγνώρισης σε εργαζομένους με μακροχρόνια πορεία και προσφορά στην εταιρεία.
Η εταιρεία στηρίζει τους εργαζομένους της παρέχοντας επιπλέον οικονομική ενίσχυση σε σημαντικές οικογενειακές τους στιγμές, καθώς και σε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι θεσπίστηκε ο θεσμός summer camp, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία προσέφερε καλοκαιρινές δραστηριότητες σε παιδιά εργαζομένων, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά τις ώρες που οι γονείς εργάζονται. Η 2 Νοεμβρίου κάθε έτους έχει θεσπιστεί από την εταιρεία ως Ημέρα Μνήμης και Εργαζομένων, τιμώντας τη μνήμη του ιδρυτή της Βασίλη Καυκά και προσφέροντας τις ημερήσιες εισπράξεις από τις πωλήσεις λιανικής ισόποσα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα από θέση ή ιεραρχία.
Από το 2012 πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά των εργαζομένων, προσφέροντας μια ημέρα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και διασκέδαση τόσο στα ίδια όσο και τους γονείς τους.
Επίσης πραγματοποιείται εκδήλωση κοπής πίτας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας με δώρα για τους εργαζομένους και πλούσιες εκπλήξεις.
Η εταιρεία διαθέτει αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας το Χαμόγελο του Παιδιού με δωρεές ηλεκτρολογικού υλικού προς τα σπίτια που φιλοξενούν τα παιδιά, με κουμπαράδες στα καταστήματα των οποίων τα έσοδα από τις δωρεές των εργαζομένων αλλά και των πελατών δίδονται στον οργανισμό. Επίσης, πραγματοποιούνται δωρεές σε δημοτικά σχολεία και στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» που φιλοξενεί 30 ανήλικα κορίτσια στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.