125 χρόνια Coca-Cola

Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα, καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες και περισσότερα από 3.500 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών.

ΗTheCoca-ColaCompanyείναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα, καταναλωτέςσε περισσότερες από 200 χώρες και περισσότερα από 3.500 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών.
Η Coca-Cola Hellas ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη χάραξη στρατηγικής μάρκετινγκ των προϊόντων της και παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής και εταιρικής επικοινωνίας και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων της.
Η ανάπτυξη των εργαζομένων, η επιβράβευσή τους, η εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και η βοήθεια σε έκτακτες περιπτώσεις αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία και πλήθος πρακτικών έχουν δομηθεί γύρω από αυτά.
Η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση προσφέρεται σε όλους από την πρώτη ημέρα εργασίας με ποσοστό κάλυψης εξόδων περίθαλψης ως 90% και 50% των εξόδων περίθαλψης για τις συζύγους, τα παιδιά και τα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων. Τα παιδιά από 5 ως 18 ετών έχουν για μία φορά ένα πλήρες δωρεάν ιατρικό check up.
Πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα οργανώνονται, ενώ παράλληλα επιδοτούνται μαθήματα που ενδιαφέρουν τους υπαλλήλους και δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασίας τους.
Υπάρχει ευέλικτο καθημερινό ωράριο (προσέλευση 8.00-9.30, αναχώρηση 16.30-18.00) και το ωράριο μητρότητας μπορεί να συμπιεστεί ώστε η μητέρα να λείπει μία ημέρα την εβδομάδα.
Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα εργασίας από το σπίτι μία ημέρα την εβδομάδα, ενώ εφαρμόζεται συμπιεσμένο ωράριο τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να σχολούν στη 1.00 μ.μ. τις Παρασκευές για να χαρούν με την οικογένειά τους το Σαββατοκύριακο.
Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν επιδότηση για το καθημερινό τους γεύμα στο εστιατόριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με μενού που φτιάχνεται από διαιτολόγο, δωρεάν πρωινό σε συχνή βάση, καθώς και δωρεάν σνακ και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δίδεται επιδότηση για αθλητικές δραστηριότητες επιλογής του εργαζομένου, προσφέρεται επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, δώρο γέννησης παιδιού, ενώ υπάρχει και διαιτολόγος στην εταιρεία που παρέχει συμβουλές και φτιάχνει προγράμματα διατροφής στους υπαλλήλους. Τα χριστουγεννιάτικα πάρτι που διοργανώνονται κάθε χρόνο για τους εργαζομένους αποτελούν ξεχωριστή στιγμή για όλους.
Για τον εορτασμό των 125 ετών της Coca-Cola στην Ελλάδα υπήρξε συγκεκριμένο πλάνο εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Αλλα ιδιαίτερα γεγονότα όπως π.χ. η Ημέρα της Γυναίκας (κόκκινα τριαντάφυλλα και δώρα σε όλες τις υπαλλήλους), το Brazil World Cup ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ευκαιρίες για εορτασμούς και συναντήσεις.
Η εταιρεία διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας. Παράλληλα κάθε χρόνο το Move Week κινητοποιεί τους εργαζομένους ενισχύοντας οργανισμούς όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Αρωγή και το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα. Είναι βασικός χρηματοδότης και υποστηρικτής του ReGeneration Internship program, το οποίο σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη έλλειψη ταλέντου, το skills gap και την αυξανόμενη ανεργία που πλήττει τους νέους.


ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Coca-Cola Hellas
«Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής»

Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμή μας και η διάκριση της Coca-Cola Hellas από το Great Place To Work στην Ελλάδα αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν εργασιακό περιβάλλον.
Βασική στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας μας αποτελεί η ανάπτυξη και η επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων της. Η ηγεσία, το πάθος, η ακεραιότητα, η συνεργασία και η ποιότητα αποτελούν βασικούς πυλώνες των αξιών μας. Στην κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, δίνοντας έμφαση σε προγράμματα για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, τα οποία ξεκινώντας από τα ανώτερα στελέχη έχουν επεκταθεί σε όλους τους εργαζομένους μας. Η διάκρισή μας στις πέντε εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον δικαιώνει τη στρατηγική αυτή και αναγνωρίζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Coca-Cola Hellas και τη βαθιά πίστη μας στη δυναμική των ανθρώπων μας.
Στην Coca-Cola Hellas επιδιώκουμε να ακούμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας και να τους εμπνέουμε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό εντός και εκτός γραφείου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά στην εποχή μας, που ο σύγχρονος τρόπος ζωής θέλει τον μέσο ελεύθερο χρόνο σε μια τυπική ημέρα εργασίας να μειώνεται συνεχώς. Καθημερινά λοιπόν στοχεύουμε σε ένα περιβάλλον εργασίας ανταγωνιστικό, πλην όμως ισότιμο και αξιοκρατικό, προσπαθώντας να διατηρούμε την πολύτιμη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Με μεγάλη χαρά αποδεχόμαστε τη διάκριση αυτή ως πρόκληση για το μέλλον και δέσμευση να συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στους εργαζομένους μας προσφέροντάς τους ένα περιβάλλον που θα θέλουν να έρχονται κάθε μέρα με χαμόγελο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.