Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

αλάτι, πιπέρι

100 ml λευκό ξηρό κρασί

600 γρ. ρύζι μπασμάτι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Για τη σάλτσα ντομάτας

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά και όταν η σάλτσα δέσει πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

Κοτόπουλο:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρoυμε το κοτόπουλο με το σκόρδο. Μόλις τα φιλέτα πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Ρύζι:
Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι, το βράζουμε για 12 λεπτά και το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι μπασμάτι με το κοτόπουλο και τις πολύχρωμες πιπεριές.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.