Δεύτερη σε αύξηση ξενοδοχειακών τιμών η Ελλάδα τον Μάρτιο

Σε ποσοστό 14% ανέρχεται η αύξηση στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σε ποσοστό 14% ανέρχεται η αύξηση στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI), η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι στη δεύτερη θέση της κατάταξης, σε ό,τι αφορά το ποσοστό ετήσιας αύξησης τον Μάρτιο. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος τιμών τον Μάρτιο κυμαίνεται στα 83 ευρώ, ενώ στην Ισπανία είναι 103 ευρώ. Στην πρώτη θέση είναι η Ελβετία με 15% και μέσο όρο τα 232 ευρώ.
Αυξητική τάση 9%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζουν και οι τιμές στην Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία. Στην Τσεχία οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μειώθηκαν όμως κατά 3% σε σύγκριση με το 2014. Σε ετήσια βάση τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Ρωσία, με 34%.
Στους ελληνικούς προορισμούς, μείωση στις τιμές καταγράφεται στην Καστοριά με ποσοστό 20%, ενώ στην Καβάλα και την Πάτρα κυμάνθηκαν σε 13% και 10% αντίστοιχα. Αύξηση εμφανίζουν οι τιμές στη Μονεμβασιά, με ποσοστό 15% σε ετήσια βάση και 21% σε μηνιαία. Αντίθετα, μειωμένες κατά 19% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα είναι οι τιμές στην Ξάνθη και στη Λάρισα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.