Εγκρίθηκε από το Eurogroup το e-mail Βαρουφάκη

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup και ενέκρινε την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων που είχε αποσταλεί από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup και ενέκρινε την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων που είχε αποσταλεί από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Το επόμενο στάδιο είναι η έγκρισή του από τα εθνικά Κοινοβούλια

Η προεργασία

Το βράδυ της Δευτέρας αναλυτική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΟΕ κ. Γιώργο Χουλιαράκη και τους εκπροσώπους των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η συζήτηση αφορούσε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και θα απασχολήσει σήμερα το Euroworking Group και το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η παρουσίαση του κ. Χουλιαράκη κρίθηκε «πολύ ικανοποιητική, ειλικρινής και ξεκάθαρη» από τα στελέχη των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην νυχτερινή τηλεδιάσκεψη. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες η συζήτηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης.

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι απομένει πλέον ένα «ναι» ή ένα «όχι» από το Euroworking Group και δεν αποκλείουν ένα σύντομο θετικό ανακοινωθέν μιας ή δύο παραγράφων αργότερα την Τρίτη από το Eurogroup.

Για το ακανθώδες θέμα της κάλυψης των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως τον Ιούνιο η λύση που προκρίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» είναι να δοθεί άδεια από τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για την έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων 4 ως 5 δισ. ευρώ δηλαδή ακριβώς όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σύμφωνα πληροφορίες ο κ. Χουκιαράκης αναχώρησε μετά την τηλεδιάσκεψη η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και συμμετέχει από το πρωί σε επαφές στις Βρυξέλλες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.