ΕΚΛΟΓΕΣ; ΕΚΛΟΓΕΣ!

Είθισται στην Ελλάδα η εκάστοτε Αντιπολίτευση να ζητεί, κατά κανόνα με το έτσι θέλω, την παραίτηση της κυβερνήσεως και την προσφυγή σε εκλογές.

Είθισται στην Ελλάδα η εκάστοτε Αντιπολίτευση να ζητεί, κατά κανόνα με το έτσι θέλω, την παραίτηση της κυβερνήσεως και την προσφυγή σε εκλογές.
Ενα άλλο χαρακτηριστικό της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα είναι η ανάμειξη στα εσωτερικά μας ξένων κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών. Οταν μάλιστα συμβεί ξένες δυνάμεις ή οργανισμοί να παρεμβαίνουν ανοιχτά στην πολιτική μας ζωή, τότε αρχίζουν οι αλληλοκατηγορίες περί προδοτών, εθνικής μειοδοσίας κ.λπ.
Τις ημέρες αυτές παριστάμεθα σιωπηλοί μάρτυρες σε μια καταφανή προσπάθεια ξένων ηγετών να ποδηγετήσουν τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση είτε την αυριανή ώστε να υπογραφούν συμφωνίες που υποστηρίζεται ότι θα βυθίσουν περαιτέρω τη χώρα στο τέλμα της οικονομικής ύφεσης.
Ενας άνθρωπος με στοιχειώδεις πολιτικές γνώσεις αντιλαμβάνεται την ουσία της υποθέσεως. Οι ξένοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι όποια κι αν είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας αύριο θα εκτελέσει τους όρους των συμπεφωνημένων.
Η λύση του προβλήματος συναρτάται με την προεδρική εκλογή. Αν οι ξένοι, δηλαδή οι συνεταίροι μας στην Ευρώπη, δώσουν μικρή αναβολή θα στηρίξουν προφανώς την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία γνωρίζει το αντικείμενο και έχει συναινέσει. Αν δώσουν εξάμηνη παράταση τα πράγματα αλλάζουν.
Οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας γνωρίζουν τι συμβαίνει επί σκηνής και τι συζητείται στο παρασκήνιο. Αν οι ξένοι βοηθήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα του για επίσπευση των εκλογών θα το κάνουν επειδή θα έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.