Ανακοινώθηκαν τα βραβεία World Media Summit 2014

Οι νικητές των Παγκόσμιων Βραβείων Αριστείας 2014 του World Media Summit (WMS) ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνοντας ρεπορτάζ για τη Μιανμάρ και τις μαζικές δολοφονίες στην Αμερική.

Οι νικητές των Παγκόσμιων Βραβείων Αριστείας 2014 του World Media Summit (WMS) ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνοντας ρεπορτάζ για τη Μιανμάρ και τις μαζικές δολοφονίες στην Αμερική.
«Η δημιουργία των βραβείων έχει κοσμοϊστορική σημασία», δήλωσε ο κ. Li Congjun, εκτελεστικός πρόεδρος του WMS, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και πρόεδρος του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua. «Ενθαρρύνουν όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να επιδιώκουν την αριστεία, ενώ εμπνέουν τα μέσα ενημέρωσης να συμβαδίσουν με την εποχή στο πνεύμα της καινοτομίας και να είναι ενεργά στις κοινωνικές μας ευθύνες και την ευημερία των πολιτών», δήλωσε ο κ. Λι στο τέλος της συνάντησης της κριτικής επιτροπής.
Στο δίκτυο Al Jazeera English απονεμήθηκε το βραβείο για τις ομάδες ειδήσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες και ο ινδός Sainath Palagummi από το The Hindu κέρδισε το βραβείο για τους επαγγελματίες ειδήσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Το βραβείο καινοτομίας στα μέσα έλαβε το ρεπορτάζ του USA Today «Πίσω από την αιματοχυσία» , το οποίο εξέτασε τα δεδομένα του FBI, καθώς και των τοπικών αρχείων της αστυνομίας, με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για να κατανοήσουμε μαζικές δολοφονίες στην Αμερική.
Το βραβείο για new media δόθηκε στο θέμα «Η Μιανμάρ αναδύεται» από το GlobalPost των ΗΠΑ. Στο οπτικοακουστικό θέμα περιγράφεται η ανάδειξη της Μιανμάρ ως μία από τις πιο σημαντικές οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές ιστορίες του 2013. Το ειδησεογραφικό website GlobalPost πέρασε ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς κάνοντας ανταποκρίσεις από το εσωτερικό της χώρας, τα εμπορικά κέντρα και τα στούντιο ηχογράφησης της Γιανγκόν, έως τα ορυχεία χαλκού στο όρος Kyisintaung.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.