Περίπου στις 14.30 το μεσημέρι, η Αμάλ Αλαμουντίν πέρασε την πόρτα του Βαρούλκο στο Μικρολίμανο μαζί με τους συνεργάτες της για να γευματίσει με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Το μενού που επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου ειδικά για την περίσταση περιλαμβάνει σαλάτα θαλασσινών, μαριναρισμένο λαβράκι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τραγανό φιλέτο μπαρμπούνι πάνω σε μους μελιτζάνας, χριστόψαρο σε μους σελινόριζας και λαδολέμονο λαχανικών, ενώ η γνωστή δικηγόρος προτίμησε κόκκινο κρασί για να συνοδέψει το φαγητό της και συγκεκριμένα Κατώγι Αβέρωφ Καμπερνέ 2009.
Οι καλεσμένοι δοκίμασαν επίσης το πιάτο κριθαράκι με γαρίδες Αμβρακικού, το οποίο θεωρείται μια από τις σπεσιαλιτέ του Λευτέρη Λαζάρου.
Τέλος, για γλυκό, η Αμάλ Αλαμουντίν απόλαυσε παρφέ με κρέμα τυριών πάνω σε μπισκότο λεμόνι και κρέμα από φρούτα του πάθους και δοκίμασε επίσης σμυρναίικο καφέ της οικογένειας Δρακούλη.