Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, την επανεκλογή Κουβέλη και την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και την επανεκλογή Κουβέλη, αλλά και τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή

«Σας λέω ευθέως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου απορρίπτουν οποιαδήποτε προοπτική του να γίνουμε συνιστώσα ή προσκόλλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι δεδομένο. Και μάλιστα και ο Φώτης Κουβέλης είπε στην ομιλία του ότι δεν θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ομόφωνη η θέση του συνεδρίου και ήταν για την αυτόνομη πολιτική και οργανωτική παρουσία της παράταξης. Όταν μιλάμε για ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ, εάν μπορεί να γίνει, ουσιαστικά συζητάμε για την αυτόνομη παρουσία και προσπάθεια. Και στις εκλογές βεβαίως θα κατέβουμε μόνοι μας, αυτή είναι η αρχική μας θέση.

Τώρα, εάν ένα κόμμα δεν μπει στη Βουλή και κάποιος θέλει ας πούμε να εξυπηρετήσει το προσωπικό του συμφέρον ή διαδρομή, δεν μπορεί να τον εμποδίσει κανένας. Είναι, όμως, σαφής η απόφαση του συνεδρίου και είναι η θέση που είχε η ΔΗΜΑΡ και πριν το συνέδριο, δηλαδή ότι σε καμία περίπτωση η ΔΗΜΑΡ δεν θα συναινέσει, ανεξαρτήτως προσώπου (για Πρόεδρο της Δημοκρατίας) στην διαιώνιση της πολιτικής που ασκείται σήμερα.

Αν φύγει η Τρόικα συν επιπλέον μια διευθέτηση του χρέους συν μια ευτυχή κατάληξη στα θέματα των τραπεζών, είναι κάποιες αλλαγές, κάτι διαφορετικό που θα εξεταστεί.

Διαβλέπουμε, όμως, και εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη πολιτική όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά την κρίσιμη περίοδο θα είναι χειρότερη όσον αφορά στην κοινωνία και την προοπτική της χώρας, που σημαίνει ότι δεν ψηφίζουμε σε καμία περίπτωση Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα διαιωνίσουμε αυτή την κατάσταση.»