YΛΙΚΑ (για 4-8 παιδιά)
1 κιλό ξιφία, σε κύβους
10 κρεμμύδια κοκκάρια, κομμένα στη μέση
15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα φαρδιά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα φαρδιά κομμάτια
½ κ.σ. κόκκινο πιπέρι
χυμό από ½ λεμόνι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα ανεξαιρέτως τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Βρέχουμε λίγα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και περνάμε τον ξιφία εναλλάξ με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, στην πιο ψηλή θέση, για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.