Χαίρομαι πάντα να πηγαίνω στο Σέμπρικο διότι κάθε επίσκεψή μου επιβεβαιώνει τη σταθερή ποιότητα τόσο των κλασικών πιάτων του όσο και των νέων προτάσεών του – όλα φτιαγμένα με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ομάδα του Σέμπρικο, που σημαίνει «συνεργατικό», είναι μια παρέα 12 νέων ανθρώπων. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει όχι μόνο να το καθιερώσει στον γευστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης αλλά και να το επιβάλει ως ένα από τα «πρέπει να πας» εστιατόριά της.

Το Σέμπρικο δεν είναι επιτηδευμένο. Στο δίχωρο εσωτερικό του, όπου μοιράζονται το εστιατόριο με την κουζίνα και το μπακάλικο με τα προϊόντα, η διακόσμηση είναι λιτή και αφήνει στα εδέσματα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Για την όρεξη δοκιμάστε οπωσδήποτε τη μαραθόπιτα με τυρί κρέμα Αμαρίου, τα αβγά με σπαράγγια και σύγλινο Μάνης και την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σος γιαουρτιού και ταχινιού. Από τις σαλάτες ξεχωρίζουν η κριταμοσαλάτα με φέτα Γρεβενών και ντοματάκια και η πράσινη με μαρούλι, ρόκα, κόκκινη λόλα και τυρί κρέμα τσαλαφούτι. Η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα στη σχάρα με μουστάρδα μούστου και λάδι τρούφας, το χοιρινό κότσι στον φούρνο με λαχανικά και ο κόκορας παϊδάκι με σουμάδα και αμύγδαλα, ένα από τα πιο δημιουργικά πιάτα του καταστήματος, είναι μερικές μόνο από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις για το κυρίως πιάτο, ενώ το γλυκό είναι πάντα κερασμένο. Φεύγοντας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε από το μπακάλικο κάποιο από τα εκλεκτά τυροκομικά μικρών ελλήνων παραγωγών, όπως τη μανούρα Σίφνου, το μελίχλωρο Κιμώλου, το λαδοτύρι Ζακύνθου και το τυρομάλαμα Αμαρίου.

Σέμπρικο: Φράγκων 2, τηλ. 2310 557 513. Ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 το πρωί για καφέ και σάντουιτς. Η κουζίνα και το εστιατόριο λειτουργούν καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 2.00 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα. Καλό είναι να γίνει κράτηση, ειδικά
τα βράδια