Με την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις ΗΠΑ κόπηκε μαχαίρι το παραπολιτικό ροκάνισμα της κυβέρνησης και ξεκίνησε το σκληρό ροκ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εισηγήθηκε την πρόταση για την ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ανακτήσει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των κινήσεων, να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάψουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και να αποκατασταθεί η σταθερότητα.

«Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού. Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, με την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, η κυβέρνηση προλαβαίνει και το ενδεχόμενο να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ωστόσο δεν πρόκειται για μια κίνηση τακτικής, αλλά για την πρώτη μιας σειράς στρατηγικών κινήσεων που θα δώσουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο που θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τον Φεβρουάριο», είπε ο κ. Βενιζέλος στους συνεργάτες του, «θα παρουσιάσουμε ένα πακέτο στο οποίο θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Να πουν ναι ή όχι, γιατί καλύτερη λύση δεν θα υπάρχει για τη χώρα».