Το vima.gr προτείνει για την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου

«Μεσάνυχτα στο Παρίσι», Alpha, 21.00

Ποδόσφαιρο, Γιουρόπα Λιγκ

Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ, ΑΝΤ1, 20.00.
Εστορίλ – Παναθηναϊκός, NovaSports2, 22.05.
Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν Βελιγραδίου, NovaSports1, 22.05
Απέναντι στη γαλλική Γκινγκάμπ ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στην επόμενη φάση, μετά την εμφατική νίκη με 6-1 απέναντι στην Ντινάμο Μινσκ. Ο Παναθηναϊκός θέλει την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση απέναντι στην πορτογαλική Εστορίλ, ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας θα υποδεχθεί την ιστορική σερβική Παρτιζάν.
Ξένες ταινίες

«Μεσάνυχτα στο Παρίσι»


(Midnight in Paris)
Alpha, 21.00
Ενα ζευγάρι Αμερικανών (Οουεν Γουίλσον – Ρέιτσελ Μακ Ανταμς) που προσπαθεί να σώσει τη σχέση του στην Πόλη του Φωτός ανακαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ιδανικά. Εκείνος ελκύεται από τον κόσμο του παρελθόντος, ενώ εκείνη θέλει να ζήσει το παρόν. Ρομαντικός, τρυφερός και ευαίσθητος από τη μια μεριά αλλά την ίδια ώρα ρεαλιστής και προσγειωμένος, ο Γούντι Αλεν με «οδηγό» τον Γουίλσον (ο ηθοποιός είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στον ίδιο τον Αλεν) κάνει ένα νοσταλγικό «πέρασμα» στην εποχή των ειδώλων του και φαντάζεται πώς μπορεί να ήταν ο Ερνεστ Χεμινγκγουέι, ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Μαν Ρέι. Η ταινία απέσπασε το Οσκαρ σεναρίου γραμμένου κατευθείαν για την οθόνη. (Ισπανία / ΗΠΑ, 2011, 100′)
«Λολίτα»
(Lolita)
ΝΕΡΙΤ, 22.00
Η γαλήνια ζωή ενός καθηγητή Αγγλικών (Τζέρεμι Αϊρονς) μετατρέπεται σε κόλαση εξαιτίας μιας 12χρονης «λολίτας» (Ντομινίκ Σουέιν), κόρης της γυναίκας που ο πρώτος παντρεύτηκε (Μέλανι Γκρίφιθ). Ο Εντριαν Λάιν («Εννιάμισι εβδομάδες», «Ολέθρια σχέση») μετέφερε όσο πιο ανώδυνα και ιλουστρασιόν μπορούσε το πυκνό μυθιστόρημα του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, που στα χέρια του Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε γίνει μικρό αριστούργημα. (ΗΠΑ / Γαλλία / Αγγλία)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.