Weisse sour

To Μουντιάλ μπορεί να τελείωσε εμείς όμως παραμένουμε σε βραζιλιάνικους ρυθμούς και απολαμβάνουμε ένα κοκτέιλ με μπίρα Weisse! Οι μπίρες αυτές παρασκευάζονται κυρίως από σιτάρι και οι περισσότερες δεν φιλτράρονται. Ετσι, περιέχουν υπολείμματα μαγιάς στη φιάλη τους, με αποτέλεσμα να έχουν ένα θολό χρώμα και πλούσιο αφρό. Η κλασική εκδοχή του κοκτέιλ γίνεται με ουίσκι bourbon, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε είτε με ρούμι είτε με παλαιωμένη cachaça, ένα παραδοσιακό ποτό της Βραζιλίας που ανήκει στην ίδια κατηγορία με το ρούμι.

ΥΛΙΚΑ (για 1 long drink ποτήρι)

50 ml ουίσκι bourbon

1 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι

25 ml φυσικό χυμό λεμονιού

5 ml aromatic bitter (πικρά έλαια μπαχαρικών, σε ενημερωμένες κάβες)

μπίρα Weisse, για το τελείωμα

1 φέτα λεμoνιού, για τη γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την μπίρα και τη φέτα λεμονιού, στο σέικερ και χτυπάμε δυνατά.

Σουρώνουμε 2 φορές και σερβίρουμε στο ποτήρι. Απογεμίζουμε με όση μπίρα χρειαστεί και γαρνίρουμε με το λεμόνι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.